Dan_spomina_o__ja.png

Za skavtski Dan spomina 2022 na izlet po Novem mestu

datum: 31. 01. 2022

Skavti iz celotne Slovenije organizirajo akcijo Dan spomina 2022, kjer ljudi vabijo, da se skupaj s svojo družino ali prijatelji podajo v naravo na mini orientacijo, kjer lahko obiščejo 4 točke v lokalnem okolju in tako spoznajo kaj novega ter opravijo zabavne izzive, z akcijo pa se obeležuje rojstni dan ustanovitelja skavtov, Roberta Baden Powella. Vse skupaj je del projekta Izzivaj - uživaj 2.0, ki ga Skavti izvajajo pod okriljem Ministrstva za zdravje RS in bo potekal med 1. in 22. februarjem 2022, zato bi bila objava najbolj primerna pred začetkom akcije.

Skavti 22. februarja obeležujejo Dan spomina - rojstni dan njihovega ustanovitelja Roberta Baden-Powella. Letos vabijo vse, ki ste željni dogodivščin, da se jim pridružite pri praznovanju. Med 1. in 22. februarjem bodo po lepih kotičkih Slovenije postavili točke, na katerih se boste kaj novega naučili, postavili pa vam bodo tudi kratke izzive, s katerimi boste nekomu polepšali dan - babici, sosedu, prodajalki, Bogu, naravi, sebi. Izleti in izzivi bodo primerni za vse starosti.

S svojo družino in prijatelji ste vabljeni, da osvojite štiri točke, ki jih je pripravila vaša najbližja lokalna skavtska enota in izpolnite izzive. Vsa navodila in zemljevid točk najdete na spletni strani https://izzivajuzivaj.si/dan-spomina, na družbenih omrežjih (Facebook Skavtinje in skavti, Gorjanski medvedje, Instagram skavti_slovenija). Za novomeško lokalno enoto, bodo točke označene z oznako NM1inNM2.

Akcija je del projekta Izzivaj - uživaj 2.0, ki ga Skavti izvajajo pod okriljem Ministrstva za zdravje RS.

 

nazaj