Drska_Br__ljin_-_Pogledi_Page_5.jpg

Prenova Ulice Slavka Gruma, na krajšem odseku popolna zapora

datum: 28. 01. 2022

V ponedeljek, 31. januarja 2022, se začenja prva faza izgradnje kolesarske povezave Drska–Bršljin, hkrati pa bo stekla tudi ureditev fekalne in meteorne kanalizacije na Ulici Slavka Gruma. Dela bodo sprva potekala na uličnem odseku od križišča s Topliško cesto do križišča z ulico Drska, kjer bo vzpostavljena popolna zapora. Križišče Ulice Slavka Gruma z ulico Drska bo ostalo prevozno, izvajalec bo prebivalcem omogočal delni dostop do parkirišč, obvoz pa bo urejen na ulici Brod v smeri Topliške ceste. Za lažji prehod voznikov na začasno spremenjeni prometni režim bo zapora prvi dan vzpostavljena po jutranji prometni konici. Zaključek del na Ulici Slavka Gruma je predviden čez šest mesecev, zaključek celotnega projekta pa v roku devetih mesecev.

Dela na Ulici Slavka Gruma bodo obsegala rekonstrukcijo vozišča, ureditev avtobusnih postajališč, vseh križišč in priključkov, odvodnjavanje ceste, ureditev fekalne in meteorne kanalizacije ter rekonstrukcijo vodovoda, po zaključku projekta pa se obeta tudi sprememba prometnega režima s prednostnim potekom prometa po Ulici Slavka Gruma. V projekt je vključena še izgradnja kolesarskih površin v skupni dolžini približno 2,2 kilometra, ki bo po Ulici Slavka Gruma od Osnovne šole Drska do brvi čez reko Krko v Irči vasi in nato naprej po ulici Lastovče in Povhovi ulici do križišča s Straško cesto povezala Drsko z Bršljinom. Na ulici Lastovče bo izvedena tudi cestna razsvetljava, na Povhovi ulici pa talne označbe kolesarske povezave.

Vrednost del znaša skoraj 1,9 milijona evrov z DDV, pri čemer smo na Mestni občini Novo mesto za izgradnjo kolesarske povezave pridobili sofinanciranje iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini približno 126 tisoč evrov.

Ulica Slavka Gruma - zapora

Potek zapore in obvoza na Ulici Slavka Gruma


 »Operacijo »Kolesarka povezava Drska – Bršljin« delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru "Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020", prednostne osi 4 »Trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, prednostne naložbe 4.4 »Spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi«, tematskim ciljem 4 »Podpora prehodu na nizkoogljično gospodarstvo v vseh sektorjih« in specifičnim ciljem »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih«.

eu

 

Povezane novice

25. januar

V gradnji brvi čez Krko, nova podoba tudi Narodnemu domu

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni je na včerajšnji redni novinarski konferenci predstavil številne aktualne investicije, pri čemer je med drugim izpostavil nadaljevanje gradnje...

več >

23. december

Nova kolesarska povezava Drska–Bršljin, ureditev Ulice Slavka Gruma

Na trasi med Drsko in Bršljinom bo nastala nova kolesarska povezava. Ta bo v skupni dolžini približno 2,2 kilometra potekala po Ulici Slavka Gruma od Osnovne šole Drska do Topliške ceste in bo preko...

več >

nazaj