odprtje-najsodobnejsega-centra-za-polnjenje-elektricnih-vozil-z-e-polnilnicami-na-dolenjskem-6.jpg

Nova ultra hitra e-polnilnica v Novem mestu

datum: 06. 12. 2021

Ob nakupovalnem centru Supernova Qlandia Novo mesto je od petka, 3. decembra 2021, na voljo sodobna ultra hitra polnilnica za električne avtomobile. Polnjenje avtomobila je lahko zaključeno v 20 minutah, kar pomeni, da polnilnica predstavlja prvo središče več standardne polnilne infrastrukture za električna vozila na Dolenjskem.

Ultra hitro polnilnico sta v sklopu projekta NEXT-E postavili družbi Petrol in Supernova, ob petkovi otvoritvi pa je zbrane nagovoril tudi župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni. Poudaril je, da je e-mobilnost ena ključnih usmeritev naše občine na področju trajnostne mobilnosti in da opažamo, da je zavedanje naših občanov o pomenu e-mobilnosti vedno večje, vedno več je tudi dejanske uporabe, zato želimo uporabnikom električnih avtomobilov zagotoviti čim bolj dostopno infrastrukturo.

odprtje-najsodobnejsega-centra-za-polnjenje-elektricnih-vozil-z-e-polnilnicami-na-dolenjskem-4_gregor-macedoni-zupan-mo-novo-mesto

Občina sama oziroma skupaj s partnerji je postavila že 15 električnih polnilnic, podpiramo pa tudi postavljanje slednjih s strani podjetij. Novopostavljena polnilnica v Mačkovcu bo zagotavljala ustrezno podporo e-mobilnosti na daljše razdalje, saj se nahaja ob dolenjski avtocesti in bo zavedena tudi v evropski mreži polnilne infrastrukture.

 

Foto: Klemen Razinger

nazaj