DSC_6607.JPG

Občinski štab civilne zaščite o postopkih v primeru razglasitve epidemije

datum: 11. 11. 2021

V torek, 9. novembra 2021, se je v prostorih Gasilsko-reševalnega centra Novo mesto sestal občinski štab civilne zaščite. Pripadniki štaba so se seznanili z delom operativnega štaba v času razglašene epidemije, ter z aktualnimi razmerami in ukrepi za omejevanje ter zajezitev širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 (COVID-19) na območju Mestne občine Novo mesto. Opredelili so postopke ukrepanja štaba v primeru ponovne razglasitve epidemije ter se seznanili z občinskim Načrtom zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljive bolezni pri ljudeh na območju Mestne občine Novo mesto.

Predstavniki občinskega štaba so se seznanili tudi s ključnimi ugotovitvami Ocene ogroženosti in Načrta zaščite in reševanja ob potresu na območju naše občine ter okvirnim scenarijem občinske vaje, ki je bila planirana v mesecu novembru. Zaradi neugodnih epidemioloških razmer so sprejeli odločitev, da bo vaja prestavljena na kasnejši termin, ko bodo epidemiološke razmere ugodnejše. Pri vaji bo sodelovalo več pripadnikov občinskih gasilskih enot in enot civilne zaščite ter druge službe in organizacije, ki sodelujejo v sisteme zaščite in reševanja - Rdeči križ, nujna medicinska pomoč, kinologi, radio klub in drugi.


Pripadniki občinskega štaba civilne zaščite Mestne občine Novo mesto občane naprošajo, naj vestno spoštujejo zaščitne ukrepe in tako pomagajo pri zajezitvi širjenja koronavirusa. 

 

nazaj