20211108_122312.jpg

Popolna zapora Rozmanove ulice podaljšana do 21. novembra

datum: 08. 11. 2021

V prihodnjih dneh bosta v sklopu prenove mestnega jedra na Rozmanovi ulici potekala izvedba tlorisne prezentacije srednjeveških mestnih vrat in tlakovanje cestišča, ki bosta zaradi obsežnega arheološkega dokumentiranja izvedena kasneje, kot je bila sprva predvideno. Posledično bo popolna zapora na Rozmanovi ulici med odcepom za Novi trg in križiščem z Vrhovčevo ulico podaljšana predvidoma do 21. novembra 2021, obvozna pot bo ostala nespremenjena.

Skupna in vesticijska vrednost projekta je 2.668.732,54 EUR. Logotip sofinanciranje Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz  Evropskega sklada za regionalni razvoj v višini 2.091.944,79 EUR.

Začetek projekta: december 2019
Zaključek projekta: september 2022

V  času zapore bo dostop za stanovalce, dostavo in gradbišče urejen prek Kapiteljske ulice in Florjanovega trga, izvoz iz mestnega jedra pa bo omogočen po Kastelčevi ulici in nato po Prešernovem trgu ter Sokolski ulici do Kandijskega mostu, prav tako bo iz smeri Glavnega trga mogoče priti po prenovljenem delu Rozmanove do knjižnice in nato po Vrhovčevi ulici, Kratki ulici in ulici K Sodišču.

Več o evropski kohezijski politiki v Sloveniji - www.eu-skladi.si

Povezane novice

01. oktober

V oktobru popolna zapora Rozmanove ulice

V ponedeljek, 4. oktobra 2021, bo na Rozmanovi ulici med odcepom za Novi trg in križiščem z Vrhovčevo ulico vzpostavljena popolna zapora, istočasno se za promet odpira prenovljena Kastelčeva ulica....

več >

nazaj