1.jpg

Članom Univerze za starejše pesmi lajšajo življenje

datum: 05. 11. 2021

Člani Univerze za starejše RIC Novo mesto so obiskali 85-letno pesnico Marijo Tomažin, s šopkom vrtnic in pesmijo pa so ji voščili za rojstni dan.

Na četrtem Četrtkovem srečanju so člani Univerze za starejše RIC Novo mesto spoznali pesmi 85-letne Marije Tomažin iz Dolenjskih Toplic in njeno knjigo Moje pesmi-moje življenje. V njej je 105 pesmi, ki so razvrščene po abecedi. Uredili sta jo Andreja Mežan, ki je o svoji tašči napisala tudi pesmico, in Slavica Strajnar. S svojimi slikami sta jo polepšala Vera Lukšič in Jože Kumer. V Društvu upokojencev Dolenjske Toplice so spoznali, da so pesmi potrebne bralcem, zato so jih izdali, izid pa so omogočili knjigam prijazni podjetniki in Občina Dolenjske Toplice.

Iskriva in hudomušna Mici se v pesmih odziva na vse dogodke življenja. Zapisane pesmi imajo vedno tudi letnico nastanka. Začela je s priložnostnimi pesmimi ob pomembnih življenjskih dogodkih sodelavk. Sedaj pa odslikava naravo, politiko, topliške lepote, važne dogodke. Spi s svinčnikom, da si takoj zapiše navdih za novo pesem. 

Fotografije: Anita Jakše, vodja Univerze za starejše RIC Novo mesto

 

 

nazaj