face-mask-g68676a4f4_1920.jpg

Prepoved obiskov v Splošni bolnišnici Novo mesto

datum: 03. 11. 2021

Glede na splošno poslabšanje epidemiološkega stanja v zvezi s COVID-19 v Sloveniji Splošna bolnišnica Novo mesto obvešča, da so obiski svojcev pri pacientih od 4. novembra 2021 ponovno do nadaljnjega prepovedani.

Z dovolilnico in po predhodnem dogovoru na oddelku se izjemoma lahko dovoli obisk enega zdravega svojca pri umirajočih in kritično bolnih pacientih, predvidoma vsak torek, četrtek in nedeljo.

Obiskovalec mora izpolnjevati  PCT pogoj!

Vsak obiskovalec mora poleg PCT pogoja s seboj prinesti tudi izpolnjen in podpisan vprašalnik, ki je dostopen s klikom na povezavo: Vprašalnik. Vprašalnik izročite medicinskemu osebju na oddelku.

Na ginekološko-porodniškem oddelku je za enkrat še dovoljena prisotnost ene zdrave osebe pri porodu in obiski z dovolilnico, prav tako po predhodnem dogovoru.

Na pediatričnem oddelku je dovoljeno bivanje enega zdravega starša ob hospitaliziranem otroku.

Obvezna je uporaba varovalne maske, ki si jo mora obiskovalec zagotoviti sam in si jo nadeti že pred samim vstopom v bolnišnico.

Informacije o stanju hospitaliziranih pacientov bodo lečeči zdravniki podajali telefonsko v času, ki je sicer namenjen obiskom pacientov.

nazaj