3.JPG

10 medalj za novomeške in črnomaljske karateiste

datum: 03. 08. 2021

Minuli vikend je v Olimpijskem centru Novo mesto potekalo SKDUN evropsko karate prvenstvo & SKDUN evropski pokal, ki ga je organiziral Karate klub Novo mesto. Soorganizator velikega mednarodnega dogodka je bil tudi Karate klub Črnomelj ter Karate unija Slovenije s sedežem v Novem mestu. Evropskega prvenstva se je udeležilo skoraj 600 tekmovalcev iz 18 evropskih držav. V zelo močni mednarodni konkurenci so se domači tekmovalci odrezali odlično ter skupaj osvojili 10 medalj.

Med njimi se blešči tudi zlata medalja, ki so jo tekmovalci osvojili v kategoriji veteranov in disciplini kate ekipno Mihael Rukše, Otmar Zajc in Simon Bele in s tem osvojili naziv evropskih prvakov.

Med najuspešnejšimi tekmovalci in tekmovalkami sta bila še Ester Horn, ki je osvojila srebro v katah posamezno in bron v športnih borbah posamezno, ter Jakob Krašna, ki je osvojil srebrno medaljo v katah posamezno in bronasto v katah ekipno.

1

Prejemniki medalj so bili še:

Špela Tihi, 2. mesto – kate posamezno mladinke (pokal)
Nik Kovačič, 2. mesto – kate posamezno nad 18 let (pokal)

Simon Bele, 3. mesto -  kate posamezno veterani + 40 let (EP)
Swen Horn, 3. mesto – kate posamezno kadeti (EP)
Ajna Toljić, 3. mesto – kate posamezno nad 21 let (pokal)
Dečki (Danylo Nesterow, Krašna Jakob, Aleš Gabriel Lisec), 3. mesto – kate ekipno (pokal)
Karolina Horn, 4. mesto – članice nad 21 let – kate posamezno (EP)

Tekmovalce in obiskovalce je na otvoritvi pozdravil tudi podžupan Boštjan Grobler in izrazil velko zadovoljstvo ob tako množični udeležbi, športnikom pa zaželel veliko športne sreče ter lepih  trenutkov in spominov iz Novega mesta.

 

nazaj