enduro.JPG

Enduro Gorjanci z atraktivnim prologom v mestnem jedru

datum: 02. 06. 2021

Letošnji tekmovalci ekstremne oblike gorskega kolesarstva se bodo v sklopu serije SloEnduro v nedeljo, 20. junija 2021, podali tudi po gozdnih poteh Gorjancev. V sklopu dirke Enduro Gorjanci, ki jo organizira Kolesarko društvo Zverinice, bo dan pred tekmovanjem izveden atraktiven spust s Kapitlja do Športnega parka Loka.

Prolog dirke Enduro Gorjanci bo potekal v soboto, 19. junija 2021, s predvidenim pričetkom ob 17. uri. Proga s Kapitlja do Športnega parka Loka bo vsebovala tudi manjše do srednje velike skoke, tekom dne pa se bo v Novem mestu v sklopu dogodka Noč na Krki odvijal tudi spremljevalni športni program s Sup pokalom Slovenije, mladinskimi delavnicami in koncertnim dogajanjem.

Tekmovalni del dirke bo v celoti potekal v nedeljo, 20. junija 2021, od 9. ure dalje na Gorjancih, kjer bodo tekmovalci v več etapah premagali približno 1450 višinskih metrov, soočiti se bodo pa morali s podlago, ki je glinena z vmesnimi koreninami in mastna, ter spolzka v mokrih razmerah. Najboljši bodo prejeli denarne nagrade, nato pa se bodo lahko začeli že pripravljati na novo preizkušnjo, ki se bo odvila 18. julija na Jamnici.

enduro

nazaj