Veseli_december.jpg

Zakorakali smo v praznični Veseli december

datum: 01. 12. 2020

V Veselem decembru, ki bo zaradi epidemije zasnovan malo drugače, skupaj z Zavodom Novo mesto pripravljamo sproščujoč in zabaven program. Mestno jedro bomo razsvetlili s prazničnimi lučkami, podnje pa na Glavni trg umestili še stojnice, foto točko in nabiralnik za skrite želje namenjene dobrim možem. Poskrbeli smo tudi za presenečenje - k letošnjemu decembrskemu vzdušju bodo pripomogli spletni koncerti.

V soboto, 5. decembra 2020, na predvečer godu svetega Miklavža bomo že tradicionalno prižgali decembrsko osvetlitev mestnega jedra. Lučke se bodo prižgale na Glavnem trgu, na Kandijskem mostu, na Florjanovem trgu, na Prešernovem trgu in v parku KC Janeza Trdine. Dogodek bomo izvedli ob 18.15 uri in ga predvajali v Facebook skupini #novomesto ZAME, tedaj se bo vrtel tudi na Televiziji Vaš kanal.

Ob sprehodu skozi mesto si boste lahko ogledali ambientalno osvetljen rotovž in se ustavili ob adventnih hiškah z raznoliko ponudbo, ki bodo postavljene po 15. decembru, če bodo razmere to dopuščale. V prihodnjem tednu boste lahko svoje doživetje ovekovečili pri foto točki, mlajši praznični navdušenci pa bodo lahko na Glavnem trgu poiskali nabiralnik skritih želja, zapisali svoje skrite misli ter jih predali v poštni predal dobrih mož. Kam bodo nato romala pisemca, je skrivnost, ki jo poznajo le dobri možje.

Za praznično vzdušje bomo poskrbeli tudi v vaših domovih, saj boste lahko prek spleta spremljali koncerte lokalnih glasbenikov. Nastopajoče in ostale podrobnosti decembrskega programa bomo razkrili v prihodnjih dneh.

nazaj