Del mejnih prehodov na našem območju zaprt

datum: 18. 03. 2020

Na podlagi odločitve Slovenije in Hrvaške so od 18. marca 2020 od 00.00 začasno prenehali z obratovanjem mejni prehodi za obmejni promet med Slovenijo in Hrvaško. Gre za nujen ukrep, namenjen preprečevanju širjenja nalezljive bolezni COVID-19.

Na območju Policijske uprave Novo mesto so od polnoči zaprti mejni prehodi za obmejni promet:

- Sodevci,

- Žuniči,

- Krasinec,

- Krmačina,

- Radovica,

- Planina v Podbočju,

- Rakovec,

- Stara vas - Bizeljsko in

- Nova vas ob Sotli.

Potniki, ki nameravajo prestopati mejo med Slovenijo in Hrvaško na območju PU Novo mesto, lahko uporabljajo mejne prehode:

- Obrežje,

- Slovenska vas,

- Rigonce,

- Orešje,

- Metlika in

- Vinica.

Od ponedeljka, 16. 3., je prepovedan ves javni prevoz potnikov, kar velja tudi za potniški promet preko mejnih prehodov za mednarodni železniški promet Dobova in Metlika.

Ukrepi bodo trajali za nujno potreben čas, o ponovnem odprtju bomo pravočasno obveščali.

 

 

Povezane novice

11. maj

Aktualne informacije v zvezi z novim koronavirusom

Objavljamo informacije v zvezi z novim koronavirusom in pozivamo občane, da upoštevajo navodila in nasvete pristojnih služb.

več >

15. marec

Koronavirus: od jutri zaprte šole in vrtce, ustavljen mestni potniški promet, razen nujnih potrebšičin prepoved prodaje blaga in storitev

Danes pozno popoldne se je sestal občinski štab civilne zaščite in se seznanil z najnovejšimi informacijami v zvezi s širjenjem epidemije koronavirusa ter z nadaljnjimi preventivnimi ukrepi.

več >

12. marec

Koronavirus: Potrebni sta odgovornost in potrpežljivost!

Občane pozivamo, da dosledno upoštevajo navodila pristojnih strokovnih služb pri izvajanju preventivnih ukrepov in preprečevanju širjenja okužbe z novim koranavirusom

več >

nazaj