Pohod po poti Pozabljene polovice

datum: 06. 03. 2020

Projektna skupina Pozabljena polovica Novega mesta v nedeljo, 8. marca, ob praznovanju mednarodnega ženskega gibanja, pripravlja pohod po poti Pozabljene polovice.

Zbor bo ob 14. uri na Glavnem trgu pred Knjigarno Goga. Pod vodstvom Mete Kocjan bo sledil sprehod po skritih kotičkih Novega mesta, kjer bodo v prihodnosti stala obeležja, posvečena ženskam, ki so vsaka na svojem področju pomembno prispevale k razvoju Novega mesta. Namesto obeležij bodo postavljene začasne prostorske instalacije; del le-teh bodo prispevale Mestne kvačkarice, posameznice iz tečaja ročnih del na OZRK in ženske v okviru DRPD delavnic kreativnega šivanja na programu socialne aktivacije. Sprehod bo trajal predvidoma dve uri. Ker bo potekal tudi po gozdu, priporočamo primerno obleko in obutev.

Po sprehodu bo ob 16. uri sledilo branje iz literarnih del Ilke Vašte, Vere Albreht in Marice Strnad - Cizerlj. Odlomke iz njihovih del bodo brale novomeške ustvarjalke Jadranka Matić Zupančič, Klavdija Kotar in Nina Dragičević. V primeru resnično slabega vremena (ekstremne padavine, hurikanski veter in rdeči alarmi) se dogodek prestavi. Vabljeni, da se pridružite spoznavnaju novomeške pozabljene polovice in zapostavljene dediščine.

 

nazaj