DSC_5459.jpg

Narekovanje tempa odslej v domeni električnega kolesa

datum: 21. 02. 2020

Olimpijski center Novo mesto je bogatejši za moderno električno kolo, ki bo služilo za treninge in tekmovanja kolesarjev na velodromski stezi. Kolo je doniralo podjetje Lastinski d.o.o., ki v sodelovanju s hrvaškim proizvajalcem Rimac Automobili v Novem mestu razvija laboratorij za električne motorje. Premierno vožnjo je opravil nekdanji evropski prvak na velodromu – novomeški šprinter Jure Zrimšek.

Donatorsko pogodbo ob prevzemu kolesa sta podpisala župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja Lastinski d.o.o. Samo Omerzel. Župan Gregor Macedoni je ob tem dejal, da gre za povezovanje, ki združuje uspešno podjetniško zgodbo, šport in razvojno naravnanost lokalne skupnosti. Direktor podjetja Lastinski d.o.o. Samo Omerzel je ob tem povedal, da je kolo simbolična zahvala okolju, v kateremu so se skupaj s hrvaškimi partnerji odločili graditi svojo vizijo električnih motorjev.

DSC_5396

Novo pridobitev sta pozdravila tudi direktorica Zavoda Novo mesto Dolores Kores in direktor Kolesarskega kluba Adrie Mobil Bogdan Fink, ki sta se strinjala, da gre za nepogrešljiv pripomoček pri zagotavljanju vrhunskih pogojev za kolesarske treninge in tekmovanja.

Olimpijski center Novo mesto v zadnjih tednih gosti državna prvenstva v atletiki za različne starostne kategorije, ki se bodo ta konec tedna zaključila s prvenstvom v najmočnejši – članski konkurenci, prihodnji konec tedna pa bo Novo mesto gostili še državno kolesarsko prvenstvo. V pomladnih mesecih je načrtovan tudi izbor idejne rešitve za bazenski kompleks, ki bo nadgradil obstoječe vadbene površine.

DSC_5530

DSC_5225

DSC_5441

DSC_5272

nazaj