SESC2.JPG

Podpis evropske deklaracije pametnih mest

datum: 23. 12. 2019

V Ljubljani je minuli petek potekala prva mednarodna konferenca na temo pametnih skupnosti v regiji Jugo-vzhodne Evrope na kateri smo podpisali evropsko deklaracijo pametnih mest in skupnosti, s katero odločevalci na različnih področjih Evropske unije združujejo moči pri pametnem in trajnostnem razvoju.

Deklaracijo je preko CNECT in Committee of Regions aktivnosti podprla Evropska komisija. Kot prva jo je v okviru predsedovanja EU-10 podpisala Finska, Slovenija je nadaljevala prejšnji teden, januarja sledijo Portugalska in ostale države.

SESC1

Konferenca, na kateri smo predstavili tudi primere dobrih praks iz naše občine, je bila namenjena predvsem vodilnim predstavnikom slovenskih in regionalnih lokalnih skupnosti, občinskim in regionalnim razvojnim agencijam ter vsem partnerjem pri razvoju pametnih mest in skupnost. Rdeča nit konference je bil pregled evropskih smernic za sistematično uvedbo koncepta pametnega mesta, ki jo nova evropska komisija postavlja za eno od prioritet svojega mandata.

nazaj