Mestni_avtobus.JPG

Vožnja z mestnimi avtobusi septembra brezplačna

datum: 30. 08. 2019

Septembra v sklopu Evropskega tedna mobilnosti (ETM) tradicionalno omogočamo brezplačno vožnjo z mestnimi avtobusi za vse uporabnike, brezplačna je tudi izposoja koles v Turistično informacijskem centru Novo mesto.

ETM sicer poteka od 16. do 22. septembra z namenom spodbujanja spremembe mobilnostih navad, uvedbe in promocije trajnostnih prometnih ukrepov. Številna prizadevanja na tem področju potekajo vse leto, vrhunec dogajanja pa je ravno v času ETM, ki se bo 20. septembra z dogodkom Dan brez avtomobila zaključil na Glavnem trgu.

ETM letos poteka pod geslom »Gremo peš«, občina pa v sodelovanju s številnimi društvi in organizacijami pripravlja različne aktivnosti z namenom spodbujanja hoje in ostalih trajnostnih oblik mobilnosti: šolarji bodo nadaljevali priljubljeni projekt organiziranega pešačenja v šolo Pešbus, Pohodniško društvo Novo mesto organizira pohod za vse generacije po Novem mestu, za starejše pripravljajo kolesarski izlet s kolesi GoNm, na dogodku Dan brez avtomobila pa bodo potekale izobraževalne delavnice, na voljo bodo animacijske naprave, s svojim programom se tradicionalno predstavljajo tudi številna društva in organizacije.

Celotni program dogajanja bomo v naslednjih dneh objavili na naši spletni strani.

ETM-Profil-photo

nazaj