vodilna slika

Mestna občina Novo mesto pripravljena na morebiten prihod beguncev

datum: 18. 09. 2015

V sklopu priprav je občina že ustanovila posebno koordinacijsko skupino, ki bo skrbela za morebiten sprejem beguncev na območju Mestne občine Novo mesto.

Dopolnitev z dne 23. 10. 2015: Koordinacijska skupina je Ministrstvu za obrambo RS že pred časom sporočila nastanitvene kapacitete v primeru prihoda večjega števila beguncev. Po njihovih informacijah se Mestna občina Novo mesto uvršča v tretji krog nastanitev. Skupina ostaja v pripravljenosti in po navodilih pristojnih državnih organov, s katerimi je redno v kontaktu, čaka na nadaljnje informacije glede postopkov posameznih občin. 

 

Mestna občina Novo mesto pripravljena na morebiten prihod beguncev

V Mestni občini Novo mesto že dalj časa izvajamo ukrepe, ki bodo omogočili ustrezno pripravljenost na morebiten prihod beguncev. V sklopu priprav je občina že ustanovila posebno koordinacijsko skupino, ki bo skrbela za morebiten sprejem beguncev na območju Mestne občine Novo mesto in jo med drugim sestavljajo predstavnik gasilcev, poveljnika občinske in regijske Civilne zaščite, predstavnik Karitas, predstavnik Rdečega križa in predstavnik policije. Skupina je v pripravljenosti in po navodilih pristojnih državnih organov, s katerimi je redno v kontaktu, čaka na nadaljnje informacije glede postopkov posameznih občin.

 

Vse, ki bi želeli na kakršenkoli način ponuditi pomoč, naprošamo, da se obrnejo na  SLOGO- platformo, kjer je več informacij o nevladnih organizacijah, ki nudijo podporo beguncem na različnih področjih:

http://humanitarni-center.si/kaj-delamo-nevladne-organizacije-in-kako-se-nam-lahko-pridruzite/

 

ali

humanitarno društvo Adra Slovenija:

http://www.adra.si/

 

​Za Novo mesto so sicer pristojne naslednje nevladne organizacije: ​

1. Območno združenje Rdečega križa Novo mesto: 

 http://novomesto.ozrk.si/aktualno/351/rdeci_kriz_zbira_pomoc_za_begunce/


2. Društvo za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD) Novo Mesto (psihosocialna pomoč, pravna pomoč, tolmačenje, ozaveščanje in kulturna mediacija)

https://sl-si.facebook.com/DRPDNM


3. Karitas

http://www.karitas-nm.si/

nazaj