vodilna slika

S preventivno akcijo do večje varnosti

datum: 07. 08. 2015

Preventivna akcija za varnost v prometu na cesti Novo mesto - Metlika

Danes, 7. avgusta 2015 bo na državni cesti G2-105, Novo mesto – Metlika potekala skupna preventivna akcija Policijske uprave Novo mesto, SPV Novo mesto, Javne Agencije Republike Slovenije za varnost prometa in mestnega redarstva Mestne občine Novo mesto, z namenom opozarjanja voznikov na odgovorno soudeležbo v prometu za zagotovitev čim višje ravni varnosti.


Preventivna akcija se bo izvedla na lokaciji ob državni cesti G2-105/0256, Novo mesto - Metlika, v km 2.690, s postavitvijo policijske patrulje, občinskega redarstva, predstavnikov AVP in SPV, ter opreme Zaletavček. Predhodno se je včeraj, 6.8.2015, na lokaciji ob državni cesti G2-105/0256, v km 1.245 v Gotni vasi namestilo radarsko tablo s prikazovalnikom hitrosti, enako se je napravo namestilo tudi na lokaciji v območju priključkov občinskih cest LC 295131, Črmošnjice - Stopiče in JP 793791, Črmošnjice pri Stopičah (na prvem priključku števec, na drugem tablo). Policija oziroma redarji bodo ob zaustavitvi vozila:

  • voznika obvestili o kontroli prometa in prekoračitvi omejitve hitrosti vožnje,
  • voznika seznanili z namenom akcije in poučili o vplivu hitrosti na varnost v prometu,
  • voznika pozvali k neobveznem preizkusu Zaletavčka,
  • vozniku izročili pripravljena tiskana gradiva in ga varno vključili nazaj v promet.

Z merilnimi napravami, ki bodo nameščene v območju priključkov Stopiče in Črmošnjice bodo organizatorji preventivne akcije dobili povratno informacijo o obnašanju voznikov v prometu po izvedeni preventivni aktivnosti in jih primerjalno obravnavali s pridobljenimi podatki meritev, ki so bile izvedene predhodno, tako, da bodo lahko ocenili učinek ukrepa in ga naknadno predstavili javnosti.

 

Načrtovani čas izvedbe je 7.8.2015 med 9.00 uro in 14.00 uro.

nazaj