vodilna slika

Noč na Krki uspela kljub slabšemu vremenu

datum: 21. 06. 2015

Dogajanje ob in na reki Krki je privabilo številne obiskovalce.

Sobotno dogajanje ob in na reki Krki je kljub dežju in hladnemu večeru uspelo in Novomeščani so z množičnim obiskom pokazali, da družabno življenje ob Krki še vedno ostaja priljubljena oblika srečevanja vseh generacij. Organizatorji smo veseli, da s povezovanjem in sodelovanjem dosežemo dodano vrednost za naše obiskovalce.

 

Krka zivi 14.jpg

 

Krka zivi 13.jpg

 

V prvem delu skupnega programa so se obiskovalcem predstavili predstavniki novomeških športnih društev, ki poleg skrbi za čistočo reke Krke nudijo ogromno različnih športnih aktivnosti, nepogrešljivi pa so tudi na številnih javnih prireditvah, kjer poskrbijo za varnost udeležencev. Namen projekta je predstavitev športne ponudbe na, ob in v vodi ter osveščanje ljudi o pomembnosti čistoče reke Krke in njenega obrežja. Za pestro brezplačno dogajanje so poskrbeli Klub za podvodne aktivnosti, Ribiška družina, Jadralni klub in Kajak Kanu Sup klub. Obiskovalci so se lahko z izkušenimi vodniki preizkusili v veslanju s kajaki in SUP deskami, spoznali veščine jadranja in osnove potapljanja ter občudovali vrhunske podvodne fotografije. Za kulinarične dobrote pa so poskrbeli ribiči, ki so poleg praktičnega prikaza ribarjenja z brega, pripravili izvrsten ribji namaz in pečene postrvi.

 

Tradicionalni Beli teniški turnir je letos potekal še ob spremstvu starodobnikov iz VW kluba in mini planiške skakalnice. Po jutranji vožnji starodobnih VW »Hroščev« po novomeškem Glavnem trgu, se je na igriščih teniškega kluba Portovald pričel turnir z lesenimi loparji, ki s sproščenostjo spodbuja zdrav način življenja in kvalitetno preživljanje prostega časa. Na zelenici pod Tuš-em je celotno dogajanje popestrila mini skakalnica, kjer so se nadobudni mladi skakalci pod budnim očesom Francija Petka lahko preizkusili v čisto pravih smučarskih skokih. Prireditev se je zaključila s podelitvijo priznanj zmagovalcem turnirja.

 

 

Beli turnir 2.jpg

 

Večerni del se je nadaljeval pred Gostiščem Loka, kjer smo ob taktih novomeške Mestne godbe iz Rudolfovega splava spustili čolničke s svečkami, ki so jih izdelali v Dolenjskem muzeju. Po županovem pozdravnem nagovoru so oder zasedle novomeška skupina Gogs in z novo pevko prenovljeni Tabu. Do zadnjega kotička polno prizorišče je povezalo vse generacije obiskovalcev, ki so kljub hladnemu večeru toplo sprejeli vse nastopajoče.

 

noc na krki 82.jpg

 

nazaj