vodilna slika

Na Velikem Slatniku slovesno predali svojemu namenu kanalizacijo in vodovod

datum: 10. 06. 2015

Naložba je vredna približno 1,5 milijona evrov.

Danes popoldne so župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni, direktor Komunale Novo mesto, d. o. o., Gregor Klemenčič ter predsednik KS Mali Slatnik Tomaž Smolič z zdravico z vodo iz vodovodnega omrežja svojemu namenu predali Kanalizacijo in vodovod Veliki Slatnik.

 

064 splet.jpg

 

Investicija se je izvajala fazno, in sicer I. faza v letu 2012, II. faza pa v letih 2013 in 2014. Na območju naselij Veliki Slatnik in Križe smo zgradili kanalizacijsko omrežje v dolžini skoraj 3 kilometrov, vodovodno omrežje v dolžini 867 m, vodohran Bendje, čistilno napravo Veliki Slatnik (600 PE z membransko tehnologijo čiščenja) ter obnovili vodovodno omrežje v dolžini 2,3 km. Zaradi velikih posegov v cestno infrastrukturo smo hkrati izvedli celotno rekonstrukcijo ceste na Velikem Slatniku ter v Križah (nove asfaltne površine z urejenim odvodnjavanjem ter bankinami, robniki, muldami, vtočnimi lagunami, obnovljeno telekomunikacijsko omrežje, razvod javne razsvetljave v skupni dolžini 480 m vključno s pripravo za elektro priključek).

 

Vrednost vseh stroškov investicije (I. in II. faza) znaša 1.482.055,32 evrov (brez DDV) od tega je 270.729,71 evrov prispevala Mestna občina Novo mesto, 397.400,05 evrov Republika Slovenija, 813.925,55 evrov pa Evropska unija (strukturni sklad).

Investicijo »Kanalizacija in vodovod Veliki Slatnik (II. faza)« je delno financirala Evropska unija, in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se je izvajala v okviru Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007-2013 za obdobje 2012-2014, razvojne prioritete »Razvoj regij«, prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi«.

 

Izgradnja investicije ima pomembne pozitivne učinke na okolje in na občane. S projektom smo prispevali k še večji zaščiti podtalnice in narave, zagotovili zadostne količine pitne vode iz javnega vodovoda ter višji komunalni standard, večjo požarno varnost, zmanjšali vodne izgube in okvare na vodovodnem omrežju, prispevali k učinkovitejši izrabi naravnih virov…

 

nazaj