vodilna slika

Vabimo na pohod ob reki Krki in po njenih mostovih

datum: 29. 05. 2015

Pohod smo uvrstili v program ob 650. obletnici ustanovitve Novega mesta.

logotip 1.jpg

 

Ob 650. letnici Novega mesta so v Pohodniškem društvu Novo mesto pripravili zanimiv popoldanski pohod ob reki Krki in jo prečkali po njenih mostovih. Pohod bo v četrtek, 4. junija 2015. O mostovih boste izvedeli nekaj zanimivih informacij in si jih ogledali z različnih strani. Pohod je nezahteven in je primeren za otroke in odrasle.

 

Še posebej ste vabljeni vsi, ki radi fotografirate in likovno ustvarjate. Fotografije, risbe in slike, ki jih boste oddali do 20. junija 2015, bodo razstavili in jih objavili na spletni strani društva, najboljša dela pa tudi nagradili.

 

ODHOD: Dobimo se na zelenici pri lesenem mostu pri Tušu ob 16.30.

 

TURA: Po predstavitvi pohoda, navodilih za varno hojo in štetju, bomo odšli pod železniški ter novi most in si ju ugledali. Vrnili se bomo na izhodišče, šli po lesenem mostu na levi breg Krke in ob njej do starega mostu. Sproti si bomo ogledali rečni tok, izliv potoka Težka voda v Krko, Breg, informativne table in izvedeli, kako je bilo tu nekoč. Po starem mostu bomo šli na desni breg in proti Ragovemu logu. V prijetni senci gozda bomo šli do mostu v Ločni, nato pa se bomo po drugi stezi skozi gozd vrnili do starega lesenega mostu in po njem v stari del mesta. Sledila bo le še pot po novem mostu do našega izhodišča. Za pot s počitki in malico bomo potrebovali približno 3 ure.

 

POVRATEK: Na izhodišče se bomo vrnili do 19.30.

 

OPREMA: Potrebovali boste primerno obutev za hojo in primerna oblačila glede na vreme. Priporočamo tudi kremo za sončenje, pokrivalo.

 

HRANA: Hrana in pijača naj bosta iz nahrbtnika.

 

CENA: Brezplačno.

 

PRIJAVE: Prijave niso nujne, so pa zaželene. Do četrtka, 4. junija 2015, jih zbirata: Majda Markovič (041 577 822, majda@tomas.si) in Tone Markovič (031 634 135, tone@tomas.si).

 

VODENJE: Vodniki PZS Pohodniškega društva Novo mesto, vodja ture bosta Majda in Tone Markovič.

 

nazaj