vodilna slika

Mestna občina Novo mesto odprla energetsko-svetovalno pisarno

datum: 22. 05. 2015

Uradne ure pisarne so vsak torek in četrtek med 16. in 19. uro.

Novo mesto, 19. maja 2015 - Mestna občina Novo mesto je v četrtek, 21. maja 2015, ob 16. uri odprla energetsko-svetovalno pisarno, ki bo delovala vsak torek in četrtek med 16. in 19. uro v kletnih prostorih objekta na Rozmanovi ulici 10.

 

EP splet.jpg

 

S ponovno uvedbo energetsko-svetovalne pisarne bo Mestna občina Novo mesto prispevala k učinkovitejšemu energetskemu svetovanju občanom na področju učinkovite rabe in obnovljivih virov energije v stavbah in gospodinjstvih, kar je tudi ena izmed prioritet, ki nam jih nalaga Lokalni energetski koncept Mestne občine Novo mesto.

 

Energetski svetovalec Dušan Knafelc bo tako brezplačno svetoval občanom na vseh področjih, ki se nanašajo na učinkovito rabo in/ali rabo obnovljivih virov energije v javnih stavbah, eno/dvodružinskih hišah in večstanovanjskih stavbah oziroma posameznih gospodinjstvih, svetoval in ozaveščal za zmanjševanje energetske revščine, pri energetski prenovi objektov, jim predstavil možnosti pridobitve nepovratnih sredstev in pomagal izpolniti dokumentacijo za pridobitev nepovratnih sredstev. Ustrezno svetovanje občanom namreč lahko pomembno prispeva k zmanjšanju porabe goriv in intenzivnejšemu koriščenju obnovljivih virov energije.

 

Spomnimo, da energetsko svetovanje za občane predvideva tudi Energetski zakon v 352. členu, ki določa, da se energetsko svetovanje za učinkovito rabo energije v široki rabi organizira z mrežo energetsko-svetovalnih pisarn. Svetovanje organizira in vodi Eko sklad v sodelovanju z zainteresiranimi lokalnimi skupnostmi. Energetsko svetovanje za občane se financira iz sredstev za izvajanje programa za povečanje energetske učinkovitosti Eko sklada. Mestna občina Novo mesto na svoji spletni strani tudi redno objavlja razpise Eko sklada za pridobitev nepovratnih sredstev.

 

Kontaktni podatki energetsko-svetovalne pisarne:

Dušan Knafelc

Gsm: 031 733 795

E-mail: energetska.pisarna@novomesto.si

 

Če potrebujete nasvet, lepo vabljeni v energetsko-svetovalno pisarno.

 

nazaj