vodilna slika

Prenova in oživitev Glavnega trga bo

datum: 29. 04. 2015

O terminu poskusnih sprememb bomo občane pravočasno obvestili.

Novo mesto, 29. april 2015 – Mestna občina Novo mesto bo izvedla poskusno spremembo prometnega režima v mestnem jedru in skupaj s številnimi producenti ter izvajalci že poskusila v mestno jedro pripeljati veliko raznolikega programa, ki bo občane in obiskovalce prepričal k večjemu obisku centra mesta.

 

Sam proces priprave na izvedbo projekta prenove infrastrukture je že zaključen, ključnega pomena pa je, da se do trenutka, ko bodo za črpanje na voljo kohezijska sredstva skupaj odločimo, kakšno mestno jedro si po prenovi želimo. Zato smo v začetku leta odprli javno razpravo o konservatorskem načrtu za namen prenove mestnega jedra. Gre za zelo podroben dokument, ki predstavlja eno od možnih rešitev za prenovo in oživitev mestnega jedra. Na tej podlagi smo izvedli prvo delavnico, na kateri smo od občank in občanov pridobili dodatna izhodišča za pripravo rešitve prometne ureditve v mestnem jedru. (Rezultati delavnic)

 

Tako je v sodelovanju občinske uprave s predstavniki posameznih zainteresiranih skupin nastal alternativni predlog, ki odgovarja potrebi po zaprtju manjšega dela Glavnega trga. Zaprti del v mestnem jedru predstavlja osnovo za oživljanje, vendar pa moramo za vse, ki bodo prispevali k oživitvi mestnega jedra s programom, zagotoviti tudi ostale pogoje.

 

Alternativni predlog, predstavljen tudi v jubilejni publikaciji Mestne občine Novo mesto, bo kot poskusni prometni režim izveden takoj, ko nam na Občini uspe zagotoviti nekatere osnovne pogoje, za nemoteno uporabo mestnega jedra za stanovalce, zaposlene in obiskovalce – varno vključevanje v promet kandijskega križišča, omogočen obojestranski uvoz do kandijskega parkirišča, izvedba novih začasnih označb itd.

 

O točnem obdobju poskusne spremembe vas bomo še pravočasno obvestili.

 

nazaj