vodilna slika

Županovih 100 dni mandata

datum: 11. 02. 2015

Župan Gregor Macedoni prvih sto dni ocenjuje kot izjemno intenzivne.

Danes dopoldne se je župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni na svoj 100. dan županskega mandata, ki ga je nastopil 4. novembra lani, srečal s predstavniki medijev ter se z njimi neformalno pogovarjal o dosedanjem delu in prihodnjih ukrepih.

 

0251 splet.jpg

Foto: Robert Kokol

 

Župan je prvih sto dni mandata ocenil kot izjemno intenzivne, hkrati pa izrazil zadovoljstvo nad premiki, ki jih je mestna občina dosegla v tem relativno kratkem času. Dotaknil se je prav vseh aktualnih tem, ki smo jih predstavili na dosedanjih tematskih ali rednih novinarskih konferencah, kot najzahtevnejše med njimi pa izpostavil delovanje v zvezi z najemom prostorov za RIC ter izvajanjem projektov CeROD II, Hidravlične izboljšave vodovodnih sistemov osrednje Dolenjske ter 3. razvojna os. Posebno pozornost je župan namenil tudi projektom, vključenim v Regionalni razvojni program za programsko obdobje 2014 do 2020, ki je sicer še v pripravi, ter dodal, da bo mestna občina letošnje sicer varčevalno in sanacijsko naravnano leto izkoristila za pripravo projektov, ki bodo lahko sofinancirani v novi kohezijski perspektivi.

 

V političnem pogledu je župan izrazil zadovoljstvo nad sodelovanjem s svetniškimi skupinami v Občinskem svetu, ki jih je v tokratnem sklicu kar 15, saj je 19 občinskih svetnikov pristopilo k programskemu sodelovanju.

Župan je še napovedal, da bo Občinska uprava dobila novo direktorico 15. marca, ena njenih prvih nalog pa bo reorganizacija uprave v širšem smislu, medsebojno povezovanje zavodov in strateško delovanje.

 

Poslušajte še županove izjave o aktualnih temah.

 

Župan Gregor Macedoni o novih parkirnih površinah v Novem mestu

Župan Gregor Macedoni o reševanju spora v zvezi z najemom prostorov za RIC

Župan Gregor Macedoni o reorganizaciji širše občinske uprave

Župan Gregor Macedoni o obnovi podružnične šole na Malem Slatniku

Župan Gregor Macedoni o stanju projekta CeROD II

Župan Gregor Macedoni o prjektu Hidravlične izboljšave vodovnih sistemov osrednje Dolenjske

nazaj