vodilna slika

FOTO: Župan Gregor Macedoni sprejel Rosano Hribar

datum: 13. 02. 2015

Koreografski in plesni par Rosana Hribar ter Gregor Luštek je letošnji nagrajenec Prešernovega sklada.

Župan Gregor Macedoni je danes popoldne sprejel Rosano Hribar, ki je skupaj z Gregorjem Luštkom za plesno-koreografski opus v zadnjih dveh letih prejela Nagrado Prešernovega sklada 2015.

 

003 splet.jpg

 

Rosana Hribar in župan sta se na sprejemu pogovarjala o vključenosti novomeških plesalcev in drugih v slovenskem in mednarodnem merilu prepoznavnih umetniških ustvarjalcev v novomeškem prostoru in nasploh o načinu življenja ter delovanja sodobnega plesnega para ter koreografa.

 

Novomeščana, sicer dolgoletna člana Plesnega Teatra Ljubljana, sta prejemnika najvišjega državnega priznanja za umetniške dosežke - Nagrade Prešernovega sklada 2015 za plesno-koreografski opus v zadnjih dveh letih, avtorski opus izjemnih plesnih duetov, še posebej za plesni duet Štirinajst in za plesno predstavo Korak v dvoje po Pii in Pinu.

 

Foto: Miha Fras (www. paradaplesa.si)

 

Župan Gregor Macedoni je ob koncu sprejema Rosani Hribar v spomin na nagrado in dosedanje dosežke podelil stekleno skledo s situlskimi motivi novomeške obrtnice Valerie Christiane Breistroff Stih.

 

nazaj