vodilna slika

Uradno odprtje mostu v Bršljinu

datum: 30. 09. 2014

Obnova mostu prispeva k večji prometni varnosti vseh udeležencev v prometu.

V torek, 30. septembra, zvečer smo uradno odprli eno pomembnejših pridobitev na področju cestne infrastrukture v zadnjem času – Bršljinski most.

 

Prenova Bršljinskega mostu, ki smo jo načrtovali že dlje časa, je močno vplivala na prometne tokove znotraj Novega mesta in predvsem na Bršljinčane, saj je tekla vse od lanskega novembra do julija letos. Stari dotrajani most, ki je bil zaradi zožitve cestišča precej nevaren, je tako nadomestil nov armiranobetonski most s širino vozišča 2 x 3 m ter pločnikoma na obeh straneh. Skladno s projektom je izvajalec podjetje Kop Brežice, d. d., uredil strugo in brežine potoka v območju mosta, zgradil, zaščitil oziroma prestavil komunalno kanalizacijo, vodovod, javno razsvetljavo, elektro kabelsko in telekomunikacijsko kanalizacijo itn. Uredili so tudi navezavo mostu na obstoječo cesto pred mostom iz smeri Ljubljanske ceste in za mostom v smeri proti Straži, asfaltirali cesto v skupni dolžini nekaj manj kot 100 metrov, vrisali talne oznake ter seveda namestili ograje, za kar je mestna občina odštela 447.000 evrov.

Novi most tako pomeni izboljšanje dostopnosti do stanovanjskih in gospodarskih objektov na tem območju, zagotavlja pretočnost ceste in prometno varnost vseh udeležencev v prometu, še zlasti ranljivih skupin – torej kolesarjev in pešcev.

 

Slavnostna govornika, ki sta most z rezanjem traku tudi predala svojemu namenu, sta bila župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič ter predsednica Krajevne skupnosti Bršljin Jožica Šepetavc.

 

KOK 1132 splet.jpg

Foto: Foto Asja

 

Slovesnost so popestrili članice in člani Folklornega društva Kres, ki so v dolenjskih delovnih nošah predstavili živahne in razgibane Dolenjske plese, ob koncu slovesnosti pa se je na diatonični harmoniki predstavil še Marko Malenšek z Osnovne šole Bršljin.

 

KOK 1047 splet.jpg

Foto: Foto Asja

 

KOK 1148 splet.jpg

Foto: Foto Asja

nazaj