vodilna slika

Novomeški poletni večeri

datum: 12. 09. 2013

V torek, 10. septembra 2013 je v atriju Knjigarne Goga potekala tiskovna konferenca na temo Novomeških poletnih večerov, na kateri so župan Alojzij Mihič, vodja...

V torek, 10. septembra 2013 je v atriju Knjigarne Goga potekala tiskovna konferenca na temo Novomeških poletnih večerov, na kateri so župan Alojzij Mihič, vodja programa pri založbi Goga Vesna Kelbl in direktor založbe Mitja Ličen povzeli dogajanje letošnjega poletja v Novem mestu v mestnem jedru, po večini na Glavnem trgu v organizaciji Založbe Goga. Julija in avgusta se je zvrstilo enaindvajsetih prireditev, večina na Glavnem trgu na terasi pred knjigarno založbe Goga, razen atrijskih dogodkov, otvoritvenega, ki ga je pripravil Mešani pevski zbor Pomlad, in zaključne prireditve Noč na Krki v organizaciji Zavoda za turizem Novo mesto. Obiskanost posameznih dogodkov je bila nadpovprečna in nad pričakovanji, tako na literarnih in pogovornih večerih kot na lutkovnih predstavah ter na koncertih.

Z Novomeškimi poletnimi večeri je bil zadovoljen tudi župan mestne občine Alojzij Muhič, ki je za medije povedal: "Letos smo v Novem mestu s tem samo še nadgradili Evropsko prestolnico kulture. Bilo je zelo dobro, obisk je bil velik, tudi sam sem se udeležil več dogodkov. Gogi javno izrekam veliko zahvalo in iskrene čestitke za vse storjeno," je povedal župan.

 NPV MEDIJI.jpg

 

NPV ZUPAN.jpg

nazaj