vodilna slika

Skoki v Krko s kandijskega mostu

datum: 12. 09. 2013

Kandijski most je v soboto, 7. septembra 2013 uspešno prestal krst enaintridesetih skakalcev iz Slovenije, Italije, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Kandijski most je v soboto, 7. septembra 2013 uspešno prestal krst enaintridesetih skakalcev iz Slovenije, Italije, Srbije ter Bosne in Hercegovine. Dogodek je potekal v organizaciji Agencije za šport Novo mesto ter Zavoda Vrt pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto. Dogodka se je udeležilo preko 1.500 navdušenih gledalcev na bregovih Krke in na prek 50 čolnih. Župan Alojzij Muhič je najboljšim skakalcem, ki so tekmovali v treh kategorijah, podelil pokale zvečer ob slovesnem zaključku prvega novomeškega tekmovanja s skokih v vodo s Kandijskega mostu. Pokale v figurativnih skokih so prejeli: Borko Miladinovič (Srbija), prvo mesto, Aleš Karničnik (Slovenija), drugo mesto in Jan Vončina (Slovenija), tretje mesto, s 167,80 točkami; v lastovki prvo mesto Jan Vončina (Slovenija), drugo mesto Pino Auber (Italija), tretje mesto Borko Mladinovič (Srbija). V skokih na noge je zmagal Žan Mavrič (Slovenija), drugi je bil Andraž Muhič (Slovenija), tretji pa Kristjan Peljhan (Slovenija).

Sicer je bilo v soboto ob reki Krki živahno ves dan. Začelo se je s tradicionalno očiščevalno akcijo dna reke Krke v organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti, ki se je je udeležilo preko 100 potapljačev iz vse Slovenije. Istočasno je bila v pristanu Bara Boter ob reki Krki izvedena uradna splavitev lesnih čolnov za vožnjo po reki Krki. V večernem delu, po podelitvi nagrad zmagovalcem, je sledil nastop skupine Društvo mrtvih pesnikov, ki je se zaključil z ognjenim skokom Jerneja Klinarja s Kandijskega mostu.

 

skok.jpg

 

podelitev.jpg

nazaj