vodilna slika

Na Otočcu to soboto boksarski spektakel

datum: 14. 11. 2012

Nastopili bodo najboljši slovenski boksarke in boksarji.

V soboto, 17. novembra 2012, bo športni center na Otočcu gostil prvo pokalno prvenstvo Slovenije v boksu za posameznike. Dogodek, ki se bo začel ob 20. uri, trajal pa naj bi približno 3 ure, podpira tudi Mestna občina Novo mesto, ki je danes skupaj z Boksarsko zvezo Slovenije ter Sport klubom M ta dogodek predstavila na novinarski konferenci.

Kot je uvodoma poudaril župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič, gre za športni dogodek, ki ga v Novem mestu gostimo prvič. Po njegovem mnenju naj bi prispeval tudi k hitrejšemu in bolj kakovostnemu »oživljanju« boksa v Novem mestu.

Na sobotnem boksarskem spektaklu naj bi se po besedah predsednika Boksarske zveze Slovenije Rudolfa Pavlina zvrstilo 11 borb, 3 v ženskih kategorijah (do 51 kg, do 54 kg in do 64 kg) in 8 v moških (do 56 kg, do 60 kg, do 64 kg, do 69 kg, do 75 kg, do 81 kg, do 91 kg in v supertežki), nastopili pa bodo najboljši slovenski boksarke in boksarji. Kot je povedal Pavlin, si na zvezi prizadevajo, da bi boksarjem ponudili čim več tekmovanj doma, vse z namenom, da bi se lahko pripravili na prihodnje olimpijske igre, ki bodo čez 4 leta v brazilskem Riu de Janeiru.

 

Boks Otocec.jpg

nazaj