vodilna slika

Na kratko o 12. seji Občinskega sveta

datum: 16. 02. 2012

Sejo sta zaznamovali razpravi o mestni dvorani in poslovanju Zarje.

V četrtek, 16. februarja 2012, popoldne se je na rotovžu odvijala 12. redna seja Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto.

Svetnice in svetniki so potrdili mandat novi svetnici v Občinskem svetu Mestne občine Novo mesto. To je z odstopom dr. Boruta Rončevića postala mag. Renata Zupančič z liste Gregorja Macedonija Gremo gor!, hkrati pa ji je prenehala funkcija članice v Nadzornem odboru Mestne občine Novo mesto.

Občinski svet je nato v drugi obravnavi sprejel Predlog odloka o kategorizaciji občinskih cest v Mestni občini Novo mesto, v prvi pa Predlog odloka o posebni in podrejeni rabi javnih površin na območju Mestne občine Novo mesto.

Drugo obravnavo predlogov odlokov o proračunu Mestne občine Novo mesto za leti 2012 in 2013 pa je župan tako kot Letni program športa v MONM za leto 2012 z dnevnega reda seje umaknil.

Občinski svet je nato sprejel še izhodišča za pripravo strategije upravljanja kapitalskih naložb, se seznanil z informacijo o poslovanju Zarje, d. o. o., ter potrdil Poročilo o javnem razpisu za podelitev koncesije gradenj za izvedbo projekta mestna večnamenska dvorana Portoval v Novem mestu in Poročilo o realizaciji projekta Hidravlične izboljšave kanalizacijskega sistema in centralna čistilna naprava v Novem mestu. Prav tako se je Občinski svet seznanil z Letnim programom nadzora Nadzornega odbora Mestne občine Novo mesto za leto 2012. Svetnice in svetniki so potrdili še nagrajence Mestne občine Novo mesto za leto 2011, ki jim bomo priznanja in nagrade podelili na sam občinski praznik, 7. aprila. Na seji je občinska uprava podala tudi kratko informacijo o javni razgrnitvi osnutka državnega prostorskega načrta za del rekonstrukcije daljnovoda 2 x 110 kV Brestanica - Hudo.

Župan Alojzij Muhič o zadnjih pogovorih v zvezi z izgradnjo Mestne večnamenske dvorane Portoval

Župan Alojzij Muhič o izhodiščih za pripravo strategije upravljanja kapitalskih naložb zlasti v Zarji ter njenem trenutnem poslovanju

nazaj