vodilna slika

EPK - Koncert novomeških simfonikov

datum: 08. 02. 2012

Športna dvorana Marof je bila znova polna.

Na predvečer kulturnega praznika, v torek, 7. februarja, zvečer je v Športni dvorani Marof potekal tradicionalni koncert Novomeškega simfoničnega orkestra.

Letošnji koncert je kot projekt uvrščen med programe Evropske prestolnice kulture. Vključenost v sklop EPK orkestru in novomeški glasbeni šoli pomeni priznanje za kvalitetno delo, saj so kulturni producenti in strokovnjaki s področja klasične glasbe, ki delujejo v okviru Javnega zavoda Maribor 2012, prepoznali odlično programsko zasnovo in glasbeno izvajanje vsebin Novomeškega simfoničnega orkestra, prav tako JZ Maribor sofinancira projekt v višini tretjine njegove celotne vrednosti.

Novomeški simfoniki so izvedli izjemno zahteven program. Uvodoma An Outdoor Uverture Aarona Coplanda, nato Beethovnov trojni koncert v C-duru, Šostakovičevo Jazz suito ter glasbo priznanega skladatelja filmske glasbe Johna Williamsa (Schindlers List in Raiders March). Orkester se je poklonil tudi lani preminuli legendi narodne glasbe Lojzetu Slaku s priredbo izbranih melodij, ki jih je za orkester priredil Jani Golob. Nastopile so tudi mlade solistke Ana Čop (klavir), Manja Slak (violina), Zala Vidic (violončelo) ter Ana Zec (violina).

 

Foto: Foto Asja

 

3 splet.jpg

Foto: Foto Asja

 

4 splet.jpg

Foto: Foto Asja

 

Foto: Foto Asja

 

Foto: Foto Asja

Govor župana Alojzija Muhiča

nazaj