vodilna slika

S skupnimi močmi pomagamo družinam v stiski

datum: 02. 12. 2011

Osmim družinam bomo polepšali praznični december.

Danes dopoldne se je na rotovžu odvijala novinarska konferenca, na kateri so župan Alojzij Muhič, predsednica Območnega združenja RK Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar ter predstavnik novomeške poslovalnice trgovske hiše Harvey Norman Andrej Kadić predstavili skupno decembrsko dobrodelno akcijo.

Župan Alojzij Muhič je uvodoma poudaril, da se na Mestni občini Novo mesto pogosto, še zlasti pa v zadnjem letu, srečujemo z osebnimi ter socialnimi stiskami občank in občanov, ki nas prosijo za pomoč. Zato je mestna občina v letu 2011 (so)organizirala nekaj humanitarnih akcij. Spomnimo se:
- zbiranja sredstev za nakup dvigala občanki iz Brusnic, oboleli za multiplo sklerozo.
- V septembru smo organizirali 1. dobrodelni županov turnir Mestne občine Novo mesto, ko smo izkupiček namenili za pokrivanje stroškov prehrane otrokom iz OŠ Drska, katerih starši zaradi pomanjkanja sredstev tega nismo zmožni plačevati sami.

 

Harvey Norman dobrodelna akcija 2011 splet.jpg

 

Tokrat dobrodelno akcijo izvajamo skupaj z Območnim združenjem RK Novo mesto ter trgovsko hišo Harvey Norman, poslovalnico v Novem mestu.
Kot je pojasnila predsednica Območnega združenja RK Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar, so v združenju poiskali osem socialno šibkih družin, ki bodo sprejele donacijo v obliki izdelkov iz njihovega programa. »Pomagali bomo družinam, ki so zaradi različnih vzrokov (npr. bolezni otroka, brezposelnosti, številčnosti družine z nizkimi dohodki ali naravnih nesreč) prikrajšane za običajno, človeka dostojno življenje«, je povedala.
Vseh osem družin, prejemnic donacije, si ne bi moglo zagotoviti pralnega ali sušilnega stroja, otroške sobe, računalnika ali TV sprejemnika, s pomočjo Harvey Normana pa bo to mogoče.
Po besedah predsednice Območno združenje RK Novo mesto tudi na druga podjetja v teh dneh pošilja prošnje, da sredstva namesto nakupa novoletnih daril namenijo v Sklad za pomoč ljudem v stiki za pomoč socialno šibkim posameznikom in družinam. V letošnjem letu namreč združenje beleži več prošenj kot v zadnjih nekaj letih skupaj in temu primerno so razdelili tudi več sredstev. Sklad se hitro prazni, zato apelirajo na vsa podjetja, da, če zmorejo, prispevajo za socialno šibke.
Z zbranimi sredstvi bodo na Območnem združenju RK Novo mesto pomagali družinam, ki se znajdejo v hudi stiski, ker jim zmanjka sredstev za plačevanje položnic za najnujnejše življenjske stroške.

Andrej Kadić iz Harvey Normana je ob koncu predstavil tudi sicer pester decembrski program, ki se bo odvijal pred trgovino v Novem mestu vsak petek, soboto in nedeljo vse do konca leta. Harvey Norman sicer z vsakim nakupom prispeva 1 evro donacije v Sklad za pomoč ljudem v stiski.

 

Župan Alojzij Muhič o dobrodelni akciji

Andrej Kadić o tem, kako družinam v stiski pomaga trgovska hiša Harvey Norman

nazaj