vodilna slika

Na kratko o 8. seji občinskega sveta

datum: 14. 07. 2011

Servisni objekt za tenis bo vendarle dokončan.

V četrtek, 14. julija, popoldne so se občinske svetnice in svetniki zbrali na 8. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto.

V drugi obravnavi so sprejeli Predlog odloka o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Mestne občine Novo mesto, po skrajšanem postopku pa Dopolnjeni osnutek odloka o spremembah in dopolnitvah Odloka o Zazidalnem načrtu Adria, Predlog odloka o sofinanciranju evropskega prvenstva v košarki 2013 ter Predlog odloka o spremembi Odloka o proračunu Mestne občine Novo mesto za tekoče leto.

V prvi obravnavi so se svetnice in svetniki seznanili z dopolnitvami osnutkov odlokov o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu Šipčev hrib, gospodarska cona Ždinja vas in prenova ob Ljubljanski cesti 47 ter Odloka o občinskem lokacijskem načrtu Poslovno storitvena cona Mačkovec.
Občinski svetniki so se seznanili tudi s poročilom o izvrševanju proračuna mestne občine v prvem polletju, o izvajanju koncesije mestnega potniškega prometa v obdobju 2006 - 2010, o realizaciji projekta Hidravlične izboljšave kanalizacijskega sistema in centralna čistilna naprava v Novem mestu ter o realizaciji projektov, predvidenih v načrtu razvojnih programov za leto 2011. Izdali so tudi soglasje Agenciji za šport Novo mesto za dolgoročno zadolževanje za dokončanje servisnega objekta za tenis v višini 400.000 evrov.

Občinski svet je še sprejel predlog druge dopolnitve letnega načrta razpolaganja in pridobivanja nepremičnin za letošnje leto ter sprejel sklep o sodelovanju Mestne občine Novo mesto s slovaškim mestom Trnava. Za direktorico Zdravstvenega doma Novo mesto so svetnice in svetniki ponovno imenovali dr. Mileno Kramar Zupan, ob koncu seje pa so živahno razpravljali še o ravnanju z odpadki ter selitvi Razvojno izobraževalnega centra v prostore na Topliški cesti.

 

Župan Alojzij Muhič o pogajanjih s Košarkarsko zvezo Slovenije glede soorganizacije EP v košarki septembra 2013

Župan Alojzij Muhič o kegljišču v servisnem objektu za tenis

nazaj