vodilna slika

Župan sprejel vodstvo Košarkarskega kluba Krka

datum: 28. 06. 2011

KK Krka tudi v prihodnji sezoni lahko računa na podporo mestne občine.

Župan Alojzij Muhič je danes sprejel predsednika ter podpredsednika Košarkarskega kluba Krka Braneta Kastelca in Marjana Erpeta.
Namen srečanja je bila predvsem županova zahvala in čestitka za izjemne uspehe v letošnji tekmovalni sezoni ter pogovor o prihodnjih načrtih kluba in razvoju tega športa na Dolenjskem.

Župan je gosta uvodoma seznanil z najnovejšimi vestmi v zvezi z izgradnjo mestne večnamenske dvorane Portoval ter ostalimi projekti, ki so povezani predvsem s športom. Obljubil je, da bo Mestna občina Novo mesto še naprej po svojih najboljših močeh tudi finančno pomagala klubu. Predsednik in podpredsednik pa sta župana seznanila s cilji, ki so jih v klubu zastavili za naslednjo sezono. Kot vemo, bo dosedanjega trenerja Aleksandra Džikića v vlogi glavnega trenerja zamenjal 50-letni Nenad Trajković, ki je nazadnje deloval v NBA moštvu Phoenix Suns kot pomočnik trenerja, zadolžen za razvoj igralcev. Kot cilje za prihodnjo sezono sta izpostavila najmanj igranje v finalu v državnem prvenstvu in pokalu. V NLB ligi je cilj zgornja polovica lestvice in pozicija, ki zagotavlja udeležbo na enem od evropskih tekmovanj. V EuroCup tekmovanju želijo prikazati dobre tekme in se prebiti čim dlje. Zaradi premajhne domače dvorane, ki ne omogoča igranja euroligaških tekem, se kvalifikacij za nastop v Euroligi ne bomo udeležili.
V drugi članski ekipi ter v mladinskih selekcijah bo v naslednji sezoni razvoj igralcev še bolj potisnjen v ospredje. Z izobraževanjem in selekcioniranjem želijo še izboljšati strokovno ekipo, ki dela z mladimi. Končni cilj je prehod najbolj perspektivnih v 1. ekipo kluba.

Župan je ob koncu srečanja predsedniku kluba Branetu Kastelcu izročil še priznanje Mestne občine Novo mesto za izjemne dosežke v tekmovalni sezoni 2010/2011.

 

KK Krka zakljucek sezone 2010 2011 splet.jpg

Župan Alojzij Muhič o sprejemu vodstva KK Krka

nazaj