vodilna slika

Župan Alojzij Muhič sprejel mlade glasbenike

datum: 23. 06. 2011

Glasbena šola Marjana Kozine letos beleži zgodovinske uspehe.

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je danes dopoldne sprejel učenke in učence Glasbene šole Marjana Kozine Novo mesto, ki so se udeležili regijskega, državnega in mednarodnih tekmovanj, kjer so dosegli izvrstne uspehe. Ana Čop, Manja Slak, Zala Vidic, Timotej Rešetič, Andraž Prus, Dominik Strgar ter Domen Mohorčič so na različnih tekmovanjih posegli po zlatih plaketah in priznanjih, prvih nagradah ter absolutnih prvih mestih in tako zaokrožili za glasbeno šolo zgodovinsko uspešno šolsko leto. Sprejema so se udeležili tudi njihovi mentorji in ravnatelj šole Matija Slak.

Učenke in učenci glasbene šole so v iztekajočem se šolskem letu popestrili preko devetdeset kulturnih dogodkov v novomeški občini in širši okolici. Nastopali so na otvoritvah, razstavah, protokolarnih sprejemih, proslavah in srečanjih. Učitelji so pripravili še preko štirideset razrednih nastopov za starše in učence. Za vrtce in osnovne šole je glasbena šola pripravila okoli dvajset komentiranih nastopov, kjer so otroci spoznali življenje in delo glasbene šole, inštrumente, skladatelja Marjana Kozino ter vpisne pogoje za sprejem v glasbeno šolo.

V mesecu marcu je glasbena šola soorganizirala in izvedla jubilejno 40. državno tekmovanje mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki je potekalo v Novem mestu, Brežicah, Krškem in Mariboru. Novomeška glasbena šola je organizirala tekmovanje za trobila, ki je trajalo en teden, udeležili pa so se ga učenci nižjih glasbeni šol, konservatorijev za glasbo in balet ter akademije za glasbo.


Največji dosežki učenk in učencev Glasbene šole Marjana Kozine v letošnjem šolskem letu

- Na regijskem tekmovanju v Kočevju, ki se ga je udeležilo 19 solistov, klavirski duo in klavirski trio, so prejeli kar 11 zlatih priznanj, 9 srebrnih in 1 bronasto priznanje.
- Na 40. tekmovanju mladih glasbenikov Republike Slovenije, ki se ga je udeležilo 12 solistov in 1 klavirski trio, so prejeli 5 zlatih plaket, 6 srebrnih in 2 bronasti. Prejeli so tudi štiri 1. nagrade za absolutna prva mesta v posameznih disciplinah in eno 3. nagrado.
- Na mednarodnih tekmovanjih v Štanjelu, Beltincih, Puli (Hrvaška), Beogradu (Srbija), Trstu, Rimu in Coratu v Italiji so posegali po prvih mestih in absolutnih prvih nagradah.

 

 

 

nazaj