vodilna slika

Na kratko o 7. redni seji občinskega sveta

datum: 27. 05. 2011

Na seji so med drugim spremenili tudi poslovnik občinskega sveta.

Svetnice in svetniki so se včeraj popoldne zbrali na 7. redni seji Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto.

V drugi obravnavi so sprejeli Predlog odloka o spremembah in dopolnitvah OPPN za sosesko Brod- Drage ter se v prvi obravnavi seznanili z dopolnjenima osnutkoma odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ureditvenem načrtu Zdravstveni kompleks Novo mesto ter odloka o spremembah in dopolnitvah odloka o ureditvenem načrtu Športno rekreacijski park Portoval. Občinski svet ni podprl predloga župana, da bi o Odloku o organizaciji in delovnem področju Občinske uprave Mestne občine Novo mesto odločal po skrajšanem postopku, tako da je bila včeraj opravljena prva obravnava. Je pa bil po skrajšanem postopku spremenjen in dopolnjen Poslovnik Občinskega sveta Mestne občine Novo mesto, na podlagi katerega občinski svet prehaja na e-poslovanje.
Živahna razprava je tekla predvsem o mestni večnamenski dvorani Portoval, po tem, ko sta župan in direktor občinske uprave svetnice in svetnike seznanila z novostmi v zvezi s tem projektom. Župan je poudaril, da pogodba s Košarkarsko zvezo Slovenije še ni dokončno usklajena, da pa je slovesni podpis predviden za 24. avgusta letos.
Občinski svet je v nadaljevanju še potrdil Poslovno poročilo Komunale Novo mesto, d. o. o. za leto 2010, sprejel Predlog sklepa o zaznambi javnega dobra na nepremičninah parc. št. 294 9 in parc. št. 294 10 obe k.o. 1482 Ragovo. Svetnice in svetniki so se tudi seznanili z vsebino oddane vloge v zvezi s projektom CeROD II, ki jo je Mestna občina Novo mesto sredi aprila oddala na Ministrstvo za okolje in prostor, ter izvajanjem javne službe za odvoz nepravilno parkiranih vozil.

 

 

Župan Alojzij Muhič o sodelovanju Mestne občine Novo mesto s pristojnim ministrstvom pri izgradnji mestne večnamenske dvorane na Portovalu

Župan Alojzij Muhič o spremembah, ki se obetajo v Športno rekreacijskem parku Portoval

Direktor občinske uprave Borut Novak o javno-zasebnem partnerstvu pri izgradnji mestne večnamenske dvorane Portoval

Direktor občinske uprave Borut Novak o reorganizaciji občinske uprave

nazaj