vodilna slika

Župan obiskal Banja Luko

datum: 17. 01. 2008

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je s sodelavci minuli petek na povabilo tamkajšnjega Društva Slovencev Republike Srbske Triglav, ki je...

Župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič je s sodelavci minuli petek na povabilo tamkajšnjega Društva Slovencev Republike Srbske Triglav, ki je praznovalo 10. obletnico delovanja, obiskal Banja Luko.
Društvo Slovencev Triglav, ki šteje čez 1400 članov, je z Novim mestom povezano preko Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto, s katerim že vrsto let sodeluje predvsem na področju kulturnih in mladinskih izmenjav. Poslanstvo Društva Slovencev je predvsem zadovoljevanje potreb članov na področju kulture, učenja slovenskega jezika, socialnega dela, mladine in prostovoljnega dela. Vse bolj pa na gospodarskem področju postaja tudi most med matično domovino in Republiko Srbsko.
Slovesna prireditev ob 10-letnici je potekala v največji banjaluški kulturni ustanovi Banski dvori, udeležili pa so se je visoki gostje - vsi dosedanji slovenski veleposlaniki v BiH in aktualna veleposlanica Nataša Vodušek, predstavniki državnih organov Republike Slovenije, in župan mesta Banja Luka.
To je bil prvi obisk novomeškega župana v Banja Luki, ki je obisk izkoristil tudi za srečanje z županom Banja Luke Dragoljubom Davidovićem, predstavniki obrtne in gospodarske zbornice regije Banja Luka in prorektorjem Univerze v Banja Luki. Obe strani sta izrazili interes za sodelovanje tako na gospodarskem in izobraževalnem kot na kulturnem in športnem področju.

Banja_Luka.jpg

nazaj