novo_mesto_short.png

KNJIGA ODHODOV, Velibor Čolić in Ivana Djilas (moderatorka), pogovor

on 2023-08-29, 19:00

Location: Glavni trg, Novo mesto

Organiser: Založba Goga

Z novim romanom Knjiga odhodov pisatelj Velibor Čolić nadaljuje zgodbo »uspešnega izgnanstva v petintridesetih korakih« iz Priročnika za izgnance (Goga, 2020) in spretno beleži utrinke novopečenega flâneurja. Na svojih nemirnih pohajkovanjih se srečuje z različnimi vidiki francoske družbe, valuje med obrobjem in središčem, išče družbo, a ostaja večni osamelec. Avtobiografsko obarvani sprehod po francoskih mestih spremlja nezamenljiva avtorjeva melanholija, obarvana s tipično čolićevskima črnim humorjem in ironijo, značilna za tiste, ki so preživeli neizrekljive stiske.
Z Ivano Djilas bosta spregovorila o tem, kako je biti izgnanec, kaj je pravzaprav ta izmuzljiv pojem, ki ga imenujemo »dom«, in kako si izmisliti ter zapisati svoje življenje.


Velibor Čolić (1964) od leta 2008 piše in objavlja v francoščini. Je prejemnik več literarnih nagrad, Francoska akademija mu je leta 2014 podelila nagrado za posebne zasluge na področju francoskega jezika in književnosti. Njegove knjige so prevedene v vse glavne evropske jezike.

#novomesto #monm #javnaagencijazaknjigoRS #creativeeurope4books #eu

back