zemljevid krajevnih skupnosti

DOM KRAJANOV KS ŽABJA VAS

datum: 15. 02. 2021

Številni starejši krajani se zagotovo spomnite, kako se je urejal prostor v "bivši vojašnici" pri bencinskem servisu OMV, ki nam ga je tedanji župan g.Koncilja, proti naši volji odvzel in ga predal v najem ne-krajevnim podjetnikom, ki objekta niso vzdrževali.

Pred našimi očmi je objekt propadal, mi pa smo plačevali najem majhne pisarne v ZNC, ki ni zadoščala za druženje in ostale prostočasne dejavnosti. Danes vam z veseljem sporočamo, da so nam pri zagotavljanju lastnih prostorov šli nasproti posamezni lokalni podjetniki, in tako se je že pričel urejati nov Dom krajanov KS Žabja vas!

"Žabrsko" družinsko podjetje, ki za sedaj še ne želi biti imenovano, nam podarja prostore v neposredni bližini ZNC. Gre za manjšo hišico roza barve ob glavni cesti, ki je ne morete zgrešiti. Trenutno poteka intenzivno urejanje notranjosti objekta, kjer že pomagajo posamezni krajani in lokalni podjetniki. Roletarstvo Medle je doniralo nova okna in vhodna vrata ter bo poskrbelo za talno gretje in ploščice, Elektronabava d.o.o., PE Novo mesto nam bo donirala večino elektro materiala za nove inštalacije v objektu, Gregor Golob s.p. je že brezplačno uredil vodovodno inštalacijo, podjetje DanKuchen  studio Novo mesto nam je že obljubilo donacijo lesenih kuhinjskih elementov. S svojim delom in strokovnostjo nam je nesebično priskočil na pomoč izkušeni gradbeni strokovnjak, naš novi krajan Asim, ki skupaj z električarjem Harisom trdo dela, da bo dom krajanov kmalu zaživel. Sodelovanje pri obnovi so potrdili tudi Marjan Fabjan s.p in Roletarstvo Bayer...

Komu bo naš novi krajevni prostor namenjen? Samo za sestanke članov Sveta ne potrebujemo takega prostora. Prostor bo nemenjem družabnemu življenju krajanom vseh generacij KS Žabja vas. Ja, mislimo tudi na naše mlajše in njihove starše in po zaključku zunanjih gradbenih del, bomo za njih kupili nekaj atraktivnih zunanjih igral, klopi in mize. Da ne bodo starši v skrbeh za varnost otrok, bomo proti glavni cesti namestili lično varovalno ograjo. Številne ideje in načrti so že podani, a ob naših skromnih finančnih sredstvih smo pri uresničevanju zelo omejeni. Na tem mestu, spoštovane krajanke in krajani, vabimo k sodelovanju vse krajane in podjetja, ki bi želeli kakorkoli delovati in sodelovati pri aktiviranju družabnega življenja v naši krajevni skupnosti. Potrebno je postoriti še marsikaj.  Nabaviti je potrebno notranje pohištvo, večji LED televizor, kopalniško opremo, računalniško opremo, luči, kuhinjske aparate, ...   Hišica ima častitljivo starost in jo je potrebno temeljito utrditi in prenoviti tudi zunaj. Strešna kritina je  sicer solidna, ostrešje pa je kritično in ga bo potrebno v celoti zamenjati. Pod tankim ne-izolativnim fasadnim slojem smo opazili široke razpoke obodnih zidov, zato bo potrebno hišo podtemeljiti, da bo varna za uporabo.    

Dobrodošla je vsakršna pomoč, tako z lastnimi rokami, kot s finančnim prispevkom. Vsakega evra bomo veseli in ga koristno uporabili, naj vam ne bo nerodno, tudi če donirate nekaj evrov. Za donacije je odprt račun: KS Žabja vas, Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto - SI56 0128 5645 0834 154. Vsi večji donatorji bodo uradno zapisani na pročelju objekta ter javno predstavljeni, vsi ostali pa navedeni na spletni strani in v krajevnem glasilu KS Žabja vas.

Vaše ideje, predlogi in možnosti sodelovanja so dobrodošli, zato prosimo, da jih posredujte na e-naslov: ks.zabja.vas@novomesto.si.

Pričakujemo, da bomo še pred poletnimi šolskimi počitnicami lahko začeli uporabljati nove prostore.

S prijaznimi pozdravi v imenu članov Sveta KS Žabja vas,

Matija Šega in Robert Sotler  

20210213_144953 20210213_145006 IMG_20210214_095700 IMG_20210214_095710 IMG_20210214_100338 IMG_20210214_100855 IMG_20210214_102023

novice

29. marec, KS Žabja vas

Očistimo sosesko

Sobotna akcija "Očistimo sosesko" je z udeležbo otrok uspela. Skupaj smo na območju KS Žabja vas nabrali nekaj vreč različnih odpadkov.

več >

15. februar, KS Žabja vas

DOM KRAJANOV KS ŽABJA VAS

Številni starejši krajani se zagotovo spomnite, kako se je urejal prostor v "bivši vojašnici" pri bencinskem servisu OMV, ki nam ga je tedanji župan g.Koncilja, proti naši volji odvzel in ga predal v najem ne-krajevnim podjetnikom, ki objekta niso vzdrževali.

več >

27. januar, KS Žabja vas

3. razvojna os - poziv krajanom!

Poziv krajanom, da podajo pripombe, pomisleke in vprašanja v zvezi izgradnje 3. razvojne osi.

več >

26. januar, KS Žabja vas

Poslanstvo s plemenitim ciljem; pomagati ljudem

Če iščete nove izzive, novo zaposlitev se pridružite policistom.

več >

21. januar, KS Žabja vas

Umetnikom gremo nasproti

Na osnovi prošnje KS Žabja vas, je MO Novo mesto odobrila investicijo v delno sanacijo stavbe v Drgančevju pri OMV.

več >

04. november, KS Žabja vas

Potomka \"Napoleonove vrbe\" je v polnem zagonu rasti

Zaradi starosti in razklanosti drevesnega debla, je pričelo staro drevo v zadnjih dveh letih odmirati. Zaradi nevarnosti porušitve smo ga preventivno posekali, da nebi prišlo do poškodb sprehajalcev ali otrok, ki so drevo uporabljali kot plezalni poligon.

več >

26. oktober, KS Žabja vas

Nevarni udor zemljine na sprehajalni gozdni poti

Na sprehajalni gozdni poti, ob ulici Drejčetova pot za komunalni zabojniki, so krajani opazili večji udor zemljine, ki predstavlja nevarnost za poškodbe sprehajalcev in kolesarjev.

več >

17. oktober, KS Žabja vas

Prenova javne razsvetljave v KS se je pričela!

V KS bomo v roku dveh let na ulicah zamenjali javno razsvetljavo povsod tam, kjer na drogove še niso bile nameščene varčne LED luči.

več >

16. september, KS Žabja vas

CELOSTNA PODOBA ZBIRNIH MEST ZA KOMUNALNE ODPADKE

Izpolnjujemo programsko zavezo Sveta KS Žabja vas in pričela se je postopna ureditev zbirnih mest za komunalne odpadke, pri čemur nam izdatno pomaga podjetje Komunala d.o.o..

več >

16. september, KS Žabja vas

IGRANJE KOŠARKE SEDAJ MANJ MOTEČE ZA SOSEDE

Ob izgradnji Športnega parka so bile, zaradi pravil pri izbirah iz naslova javnega razpisa, na kovinska stojala nameščene cenejše košarkaške table z obroči. Zaradi tankih tabel so žoge ob odboju povzročale moteče zvoke, kar je zelo motilo bližnje stanovalce hiš.

več >