zemljevid krajevnih skupnosti

PRAZNIK KS DRSKA

datum: 18. 06. 2024

PRAZNIK KS DRSKA 15.6.2024

Praznik KS Drska

 

Leto je naokoli in v KS Drska smo obeležili praznik krajevne skupnosti. Letos je bil dogodek organiziran na igrišču na Cesarjevi ulici  v soboto, 15.6.2024 z začetkom ob 16. uri. Prireditev je vodila ga. Irena Potočar Papež, za pester kulturni program pa so poskrbeli učenci in učitelji OŠ Drska ter Ansambel Žige Zoreta, ki je hišni bend Varstveno delovnega centra Novo mesto.

Predsednica KS Drska ga. Mira Retelj je prisotne seznanila z novostmi in deli, ki se že izvajajo in se bodo še izvajali v naši krajevni skupnosti. Zahvalila se je vsem, ki s svojim prispevkom in delom pomagajo k lepšemu življenju v KS Drska.

Gospod župan Gregor Macedoni je prisotne nagovoril in seznanil z načrtovanimi projekti, ki se bodo v kratkem začeli izvajati v krajevni skupnosti in predstavil tudi problematiko izvajanja projektov, ki zadevajo cestno in prometno infrastrukturo Novega mesta.

Na praznovanju KS Drska so bila podeljena tudi tri priznanja za leto 2024 in sicer:

  • Jožetu Preskar - za dosežke na področju javne uprave Mestne občine Novo mesto in za dolgoletno požrtvovalno delo v KS Drska,
  • Jožici Cekuta  - za požrtvovalno delo na humanitarnem in rekreativnem področju in za uspešno delo v KS Drska,
  • Nevenki Kulovec - za dosežke na izobraževalnem področju in za  dolgoletno uspešno povezovanje Osnovne šole Drska s krajem na kulturnem, športnem in humanitarnem  področju.

Za uspešno izvedbo prireditve gre zahvala vsem donatorjem in sodelujočim: Steklarstvu Vidmar, Tisku Šepic, Katji Keserič, Kokolj Robertu, Damjanovič Zdravku, Ireni Potočar Papež, OŠ Drska, VDC Novo mesto in TV Vaš kanal, ter Radiu 1 za medijsko podporo dogodka.

Prisrčno vabljeni ponovno prihodnje leto.

Avtorske fotografije: Robert Kokol

novice

18. junij, KS Drska
 PRAZNIK KS DRSKA

PRAZNIK KS DRSKA

PRAZNIK KS DRSKA 15.6.2024

več >

06. junij, KS Drska
 Slavnostna prireditev v počastitev praznika KS Drska

Slavnostna prireditev v počastitev praznika KS Drska

Prijazno vabljeni na slavnostno prireditev v počastitev praznika KS Drska, ki bo v soboto, 15. junija 2024, ob 16. uri, na športnem igrišču na Cesarjevi ulici pred Vrtcem Pedenjped. V primeru slabega vremena bo prireditev v Osnovni šoli Drska.

več >

06. junij, KS Drska

Ureditev Westrove ulice

Vse krajane obveščamo, da bodo v naslednjih osmih mesecih potekala dela na ureditvi Westrove ulice, zato bo promet na tem območju moten.

več >

28. marec, KS Drska

Razpis za prejemnike nagrad in priznanj 2024

Oddaja predlogov do 30. aprila 2024

več >

06. marec, KS Drska
 ČISTILNA AKCIJA 2024

ČISTILNA AKCIJA 2024

Zbor dne 16.3.2024 ob 09.00 uri pri Atmosferi. VABLJENI !!!

več >

06. marec, KS Drska
01. marec, KS Drska
12. december, KS Drska
 voščilo 2024
29. november, KS Drska
 Vabilo na predavanje

Vabilo na predavanje

Ravnanje z odpadki s poudarkom na pravilnem ločevanju odpadkov. 11.12.2023 ob 17:00

več >