zemljevid krajevnih skupnosti

KRAJEVNI PRAZNIK KS DRSKA

datum: 10. 06. 2023

10.6.2023 SMO OBELEŽILI PRAZNIK KS DRSKA

Drage krajanke in krajani, 

spet nas je združil naš krajevni praznik, ki ga obeležujemo po triletnem premoru.  

Včeraj 9.6.2023 smo bili priča dogodku ob otvoritvei naše nove brvi, ki povezuje dve, do sedaj zelo oddalljeni krajevni skupnosti, in nam razširja prekrasne kolesarske in peš poti v okolici našega kraja. Istočasno smo dobili tudi brv v Kandiji, ki je lepo umeščena v prostor in nam približuje športne objekte na Loki in dostop do centra mesta.  

Današnji praznik obeležujemo z otvoritvijo kiparske razstave v kamnu z naslovom V KRALJESTVU POVODNEGA MOŽA, podelitvijo priznanj zaslužnim krajanom krajevne skupnosti, nastopom Novomeških mažoretk in glasbenim nastopom Gašperja Kavška.   

Razstavo so pripravili člani Družtva likovnih ustvarjalcev v kamnu SKUPLTE in je v celoti na ogled do 11.6.2023 do 18. ure. Nova pridobitev pa sta dve skulpturi Zeliščar in Vodna vila ob pešpoti v Portoval. Ob zaključku programa je Hiša Fink pripravila za vse udeležence pogostitev z izbranimi dobrotami. Popoldanske ure pa so si udeleženci lahko popestrili z vožnjo na splavu po reki Krki z Leopoldom Finkom.  

Letošnji nagrajenci po izboru krajanov krajevne slupnosti so:

SONJA HANJŠEK

LEOPOLD FINK

JOŽICA ŠKOF

RUDOLF ŠKOF

Nagrajencem iskreno čestitamo!  

Iskrena hvala tudi vsem nastopajočim v kulturnem programu, podžupanu Petru Kostrevcu za otvoritev razstave, Novomeškim mažoretam za navdihujoč nastop, Gašperju Kavšku za glasbene prispevke in Radu Trifkoviču za vodenje programa.

Hvala tudi donatorjem prireditve: Steklarstvu Vidmar, Tisku Šepic, Društvu Skulpte, Lepopoldu Finku in Hiši Fink.  

Fotografije posnel in uredil: FOTO LIFE Marko Klinc.

mažoreteKs Drska - spomenikKs Drska - govorecKs Drska - Mira Reteljuradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval - udeleženciuradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval - udeležencigovorec na uradnem odprtju prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. mažoreteuradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portovaluradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval - udeleženciuradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval - udeleženciuradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval - udeleženciuradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. Govorka na uradnem odprtju prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. uradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. uradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. uradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. uradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. uradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. Ks DrskaKs Drskauradno odprtje prenovljene pešpoti v mestnem gozdu Portoval. Brv - Irča vasDruženje ljudiSplav    

novice

18. junij, KS Drska
 PRAZNIK KS DRSKA

PRAZNIK KS DRSKA

PRAZNIK KS DRSKA 15.6.2024

več >

06. junij, KS Drska
 Slavnostna prireditev v počastitev praznika KS Drska

Slavnostna prireditev v počastitev praznika KS Drska

Prijazno vabljeni na slavnostno prireditev v počastitev praznika KS Drska, ki bo v soboto, 15. junija 2024, ob 16. uri, na športnem igrišču na Cesarjevi ulici pred Vrtcem Pedenjped. V primeru slabega vremena bo prireditev v Osnovni šoli Drska.

več >

06. junij, KS Drska

Ureditev Westrove ulice

Vse krajane obveščamo, da bodo v naslednjih osmih mesecih potekala dela na ureditvi Westrove ulice, zato bo promet na tem območju moten.

več >

28. marec, KS Drska

Razpis za prejemnike nagrad in priznanj 2024

Oddaja predlogov do 30. aprila 2024

več >

06. marec, KS Drska
 ČISTILNA AKCIJA 2024

ČISTILNA AKCIJA 2024

Zbor dne 16.3.2024 ob 09.00 uri pri Atmosferi. VABLJENI !!!

več >

06. marec, KS Drska
01. marec, KS Drska
12. december, KS Drska
 voščilo 2024
29. november, KS Drska
 Vabilo na predavanje

Vabilo na predavanje

Ravnanje z odpadki s poudarkom na pravilnem ločevanju odpadkov. 11.12.2023 ob 17:00

več >