zemljevid krajevnih skupnosti

Ob začetku šolskega leta omogočen dostop po Ulici Slavka Gruma do OŠ Drska

datum: 30. 08. 2022

Ob začetku šolskega leta omogočen dostop po Ulici Slavka Gruma do OŠ Drska

Novo mesto, 29. avgust 2022 – Na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu poteka rekonstrukcija cestišča in ureditve komunalne infrastrukture, ki jo na odseku od križišča s Cesarjevo ulico do Osnovne šole Drska spremlja tudi popolna zapora ceste in s tem oviran dostop do šole. Mestna občina Novo mesto želi šolarjem Osnovne šole Drska in staršem omogočiti prijeten začetek novega šolskega leta, zato dela 1. in 2. septembra ne bodo potekala. Oba dneva bo po Ulici Slavka Gruma omogočen neoviran dostop do osnovne šole, prav tako bo omogočen dostop po Cesarjevi ulici do Ulice Slavka Gruma.

Po dveh dneh prekinitve od 3. septembra dalje na Ulici Slavka Gruma sledijo zaključna dela, ki si jih novomeška občina prizadeva končati čim prej v septembru. V tem času bo na območju Ulice Slavka Gruma od križišča s Cesarjevo ulico do Osnovne šole Drska in na Cesarjevi ulici ponovno vzpostavljana popolna zapora. Obvoz do Osnovne šole Drska bo urejen na relaciji Ulica Slavka Gruma–Drska–Šegova ulica–Cesarjeva ulica in obratno. Po zaključenih delih bo na tem območju urejena prometno varna šolska pot s površinami za pešce in kolesarje, učence pa letos pričakuje tudi prenovljena podoba šole na Drski, saj je bila v sklopu rednega vzdrževanja med počitnicami celovito prenovljena fasada.

Slika obvoz Slavka gruma

novice

02. oktober, KS Drska

Vabilo etažnim lastnikom Ulice Slavka Gruma 100 - 112

Vabilo na predstavitev projekta: Ureditev kolesarske poti in pločnika od OŠ Drska do križišča Ulice Slavka Gruma in Cesarjeve ulice

več >

01. oktober, KS Drska

Obvestilo

Skupne občinske uprave občin Dolenjske

več >

14. maj, KS Drska

Predstavitev krajinsko arhitekturnih predlogov za urejanje Mestnega parka Mrzla dolina

V torek 17.5.2022, ob 17.00 v predavalnici Dolenjskega muzeja

več >

10. maj, KS Drska

Obvestilo o prekinitvi dobave pitne vode dne 11.5.2022

Komunala Novo mesto obvešča, da dne 11.5.2022, zaradi izvajanja del na priključkih, ne bo pitne vode na območju Ulice Slavka Gruma, Drske, Broda, Na Dragah, Šalijeve ulice in Topliške ceste zaradi izvajanja del. Dela se bodo izvajala od 8.00 do 16.00 ure.

več >

05. maj, KS Drska

Društvo Liga proti epilepsiji Slovenije

V Novem mestu deluje skupina za samopomoč ljudem z epilepsijo

več >

26. april, KS Drska

POMLAD

SPOMLADANSKI PRISPEVEK V DNEVU ZEMLJE

več >

20. april, KS Drska
 Prvomajska budnica
09. april, KS Drska