zemljevid krajevnih skupnostiIMG_20210214_102023.jpg

DOM KRAJANOV KS ŽABJA VAS

datum: 15. 02. 2021

Številni starejši krajani se zagotovo spomnite, kako se je urejal prostor v "bivši vojašnici" pri bencinskem servisu OMV, ki nam ga je tedanji župan g.Koncilja, proti naši volji odvzel in ga predal v najem ne-krajevnim podjetnikom, ki objekta niso vzdrževali.

Pred našimi očmi je objekt propadal, mi pa smo plačevali najem majhne pisarne v ZNC, ki ni zadoščala za druženje in ostale prostočasne dejavnosti. Danes vam z veseljem sporočamo, da so nam pri zagotavljanju lastnih prostorov šli nasproti posamezni lokalni podjetniki, in tako se je že pričel urejati nov Dom krajanov KS Žabja vas!

"Žabrsko" družinsko podjetje, ki za sedaj še ne želi biti imenovano, nam podarja prostore v neposredni bližini ZNC. Gre za manjšo hišico roza barve ob glavni cesti, ki je ne morete zgrešiti. Trenutno poteka intenzivno urejanje notranjosti objekta, kjer že pomagajo posamezni krajani in lokalni podjetniki. Roletarstvo Medle je doniralo nova okna in vhodna vrata ter bo poskrbelo za talno gretje in ploščice, Elektronabava d.o.o., PE Novo mesto nam bo donirala večino elektro materiala za nove inštalacije v objektu, Gregor Golob s.p. je že brezplačno uredil vodovodno inštalacijo, podjetje DanKuchen  studio Novo mesto nam je že obljubilo donacijo lesenih kuhinjskih elementov. S svojim delom in strokovnostjo nam je nesebično priskočil na pomoč izkušeni gradbeni strokovnjak, naš novi krajan Asim, ki skupaj z električarjem Harisom trdo dela, da bo dom krajanov kmalu zaživel. Sodelovanje pri obnovi so potrdili tudi Marjan Fabjan s.p in Roletarstvo Bayer...

Komu bo naš novi krajevni prostor namenjen? Samo za sestanke članov Sveta ne potrebujemo takega prostora. Prostor bo nemenjem družabnemu življenju krajanom vseh generacij KS Žabja vas. Ja, mislimo tudi na naše mlajše in njihove starše in po zaključku zunanjih gradbenih del, bomo za njih kupili nekaj atraktivnih zunanjih igral, klopi in mize. Da ne bodo starši v skrbeh za varnost otrok, bomo proti glavni cesti namestili lično varovalno ograjo. Številne ideje in načrti so že podani, a ob naših skromnih finančnih sredstvih smo pri uresničevanju zelo omejeni. Na tem mestu, spoštovane krajanke in krajani, vabimo k sodelovanju vse krajane in podjetja, ki bi želeli kakorkoli delovati in sodelovati pri aktiviranju družabnega življenja v naši krajevni skupnosti. Potrebno je postoriti še marsikaj.  Nabaviti je potrebno notranje pohištvo, večji LED televizor, kopalniško opremo, računalniško opremo, luči, kuhinjske aparate, ...   Hišica ima častitljivo starost in jo je potrebno temeljito utrditi in prenoviti tudi zunaj. Strešna kritina je  sicer solidna, ostrešje pa je kritično in ga bo potrebno v celoti zamenjati. Pod tankim ne-izolativnim fasadnim slojem smo opazili široke razpoke obodnih zidov, zato bo potrebno hišo podtemeljiti, da bo varna za uporabo.    

Dobrodošla je vsakršna pomoč, tako z lastnimi rokami, kot s finančnim prispevkom. Vsakega evra bomo veseli in ga koristno uporabili, naj vam ne bo nerodno, tudi če donirate nekaj evrov. Za donacije je odprt račun: KS Žabja vas, Šentjernejska c. 6, 8000 Novo mesto - SI56 0128 5645 0834 154. Vsi večji donatorji bodo uradno zapisani na pročelju objekta ter javno predstavljeni, vsi ostali pa navedeni na spletni strani in v krajevnem glasilu KS Žabja vas.

Vaše ideje, predlogi in možnosti sodelovanja so dobrodošli, zato prosimo, da jih posredujte na e-naslov: ks.zabja.vas@novomesto.si.

Pričakujemo, da bomo še pred poletnimi šolskimi počitnicami lahko začeli uporabljati nove prostore.

S prijaznimi pozdravi v imenu članov Sveta KS Žabja vas,

Matija Šega in Robert Sotler  

20210213_144953 20210213_145006 IMG_20210214_095700 IMG_20210214_095710 IMG_20210214_100338 IMG_20210214_100855 IMG_20210214_102023

novice

08. oktober, KS Žabja vas

JAVNO NAZNANILO O JAVNI RAZGRNITVI IN JAVNI OBRAVNAVI DOPOLNJENEGA OSNUTKA ODLOKA O SPREMEMBAH IN DOPOLNITVAH ODLOKA O OBČINSKEM PROSTORSKEM NAČRTU MESTNE OBČINE NOVO MESTO (SD OPN 2) IN OKOLJSKEGA POROČILA 2 ZA SPREMEMBE IN DOPOLNITVE ZA OPN MONM

V petek, 15. 10. 2021, se pričenja javna razgrnitev dopolnjenega osnutka sprememb in dopolnitev Odloka o Občinskem prostorskem načrtu Mestne občine Novo mesto (Uradni list RS, št. 101/09, 37/10 - teh. popr., 76/10 - teh. popr., 77/10 - DPN, 26/11 - obv. razl., 4/12 - teh. popr., 87/12 - DPN, 102/12 - DPN, 44/13 -teh. popr., 83/13 - obv. razl., ...

več >

06. oktober, KS Žabja vas
 DOM KRAJANOV DOBIVA  LEPŠO ZUNANJO PODOBO

DOM KRAJANOV DOBIVA LEPŠO ZUNANJO PODOBO

Svet KS Žabja vas se je uspešno prijavil na razpis MO Novo mesto za sofinanciranje projektov KS. Sredstva bomo namensko porabili za celovito zunanjo prenovo hiše in okolice Doma krajanov.

več >

30. junij, KS Žabja vas
 TUDI KRAJANI SPODNJE ŽABJE VASI KMALU Z OPTIČNIM OMREŽJEM IN LED RAZSVETLJAVO

TUDI KRAJANI SPODNJE ŽABJE VASI KMALU Z OPTIČNIM OMREŽJEM IN LED RAZSVETLJAVO

Končno je na vrsto za prenovo prišel še spodnji krak ulice Žabja vas, v smeri od Belokranjca proti večnamenski Levičnikovi poti.

več >

11. junij, KS Žabja vas
 SKORAJŠNJA SANACIJA CESTNEGA ODSEKA OB UVOZU V ULICO ŽABJA VAS

SKORAJŠNJA SANACIJA CESTNEGA ODSEKA OB UVOZU V ULICO ŽABJA VAS

Kmalu se bomo oddahnili od motečega hrupa zaradi udrte kovinske rešetke ob uvozu v ulico Žabja vas (smer vrtec, Kmetija Kastelic).

več >

09. junij, KS Žabja vas
 ZA VEČJO PROMETNO VARNOST NAŠIH ŠOLARJEV - UGODENO PROŠNJI KS

ZA VEČJO PROMETNO VARNOST NAŠIH ŠOLARJEV - UGODENO PROŠNJI KS

V sklopu želje po povečanju prometne varnosti naših otrok na poti v šolo, potekajo s strani KS številne aktivnosti.

več >

29. maj, KS Žabja vas
 KS Žabja vas se bo predstavila javnosti

KS Žabja vas se bo predstavila javnosti

V okviru skupnega projekta MO Novo mesto in TV Vaš kanal, se v televizijskih prispevkih predstavljajo posamezne Krajevne skupnosti.

več >

29. maj, KS Žabja vas
 Nujna sanacijska dela na ulicah

Nujna sanacijska dela na ulicah

Na prošnjo KS so se pričela nujna sanacijska dela na kritičnih točkah cestnih površin.

več >

23. maj, KS Žabja vas
 Neurejena okolica zabojnikov

Neurejena okolica zabojnikov

Ker si vsi želimo urejene okolice, vas vse naprošamo, da ste pozorni pri odlaganju odpadkov.

več >

13. maj, KS Žabja vas
 Sanacija udrtega cestnega jaška na Lobetovi ulici

Sanacija udrtega cestnega jaška na Lobetovi ulici

Previdno na vhodu na Lobetovo ulico. Poteka sanacija jaška za meteorno vodo.

več >

29. marec, KS Žabja vas
 Očistimo sosesko

Očistimo sosesko

Sobotna akcija "Očistimo sosesko" je z udeležbo otrok uspela. Skupaj smo na območju KS Žabja vas nabrali nekaj vreč različnih odpadkov.

več >