zemljevid krajevnih skupnosti

Kegljanje na vrvici - promocijska tekma

datum: 22. 06. 2019

V sredo, 19.6.2019, je sekcija kegljanja na vrvici pri Društvu upokojencev Prečna organizirala promocijsko tekmo med žensko in moško ekipo.

V sredo, 19.6.2019 je sekcija kegljanja na vrvici pri Društvu upokojencev Prečna organizirala promocijsko tekmo med žensko in moško ekipo. Ob tej priložnosti, se je ob navzočnosti predsednika Sveta krajevne skupnosti Prečna g. Maria Krapeža in podpredsednika g. Robija Bozovičarja tudi uradno opravila otvoritev tega lepega športnega objekta. Naš predsednik Drago Sikošek je v uvodnem govoru predstavil pomen igrišča za naše društvo. Orisal je zgodovino poteka priprav in udeležbo članov Društva upokojencev Prečna pri izgradnji tega objekta. Zahvalil se je Svetu Krajevne skupnosti, da je prisluhnila željam društva in se lotila izgradnje tega objekta. Poudaril je, da je naš član Rudi Vidmar z sodelovanjem vodstva KS veliko pripomogel, da smo ne samo člani Društva upokojencev Prečna ampak vsi krajani dobili lep športni objekt. Tudi predsednik KS Prečna g. Mario Krapež ni skoparil z pohvalami. Nanizal je veliko podatkov in težav pri izgradnji tega športnega objekta, kateri je bil za vse takrat velika neznanka. Na predlog Društva upokojencev Prečna je stekla akcija. S skupnimi močmi in sodelovanjem je uspelo zgraditi objekt, ki bo in služi namenu. Izrazil je željo, da bi se ta športna panoga prepoznala v kraju. Razmišlja že, da bi izgradili še eno igrišče, ki bi zadostilo potrebam športnih tekmovanj. Trak je prerezan in začela se je tekma. Po dveh odigranih tekmah je moška ekipa zmagala in prejela velik pokal, ki bo krasil vitrino v Krajevnem domu. Po tekmi je bila zaslužena zakuska, za katero so poskrbeli tekmovalci ženske in moške ekipe sekcije kegljanja na vrvici. Ob prijetnem druženju so se z igo kegljanja na vrvici spoznali tudi navijači, ki so ves čas tekme navijali za obe ekipi.

 

Tekst in slike Drago Šulc.

 

DSC08627.JPGDSC08612.JPGDSC08613.JPGDSC08632.JPGDSC08662.JPG

 

novice

19. avgust, KS Prečna
29. april, KS Prečna

Čistilna akcija v KS Prečna 29.4.2020

V sklopu čistilnih akcij v MONM smo tudi v KS Prečna pristopili k organizaciji čistilne akcije.

več >

23. februar, KS Prečna

11. državna in 15. lokalna razstava in ocenjevanje pletenic

V nedeljo, 16.02.2020, je v Krajevnem domu Prečna potekala 11. državna in 15. lokalna razstava in ocenjevanje pletenic

več >

05. februar, KS Prečna

Srečanje krvodajalcev KS Prečna

V soboto, 01. februarja, je KORK Prečna organiziral srečanje krvodajalcev KS Prečna.

več >

29. januar, KS Prečna
14. januar, KS Prečna

Ukinitev avtobusne postaje pri gasilskem domu za šoloobvezne otroke

Pri Gasilskem domu Prečna se s 15.1.2020 ukinja avtobusno postajališče za šolski avtobus, ki vozi šoloobvezne otroke v OŠ Bršljin.

več >

30. december, KS Prečna

Dedek Mraz v Prečni

23.12.2019 nas je s svojim obiskom razveselil dobri stari dedek Mraz.

več >

30. oktober, KS Prečna

Javni poziv k oblikovanju izhodišč za pripravo občinskega podrobnega prostorskega načrta Športno-rekreacijski park Češča vas

Pred sprejetjem odločitve o pripravi občinskega podrobnega prostorskega načrta Športno-rekreacijski park Češča vas (OPPN) je Mestna občina Novo mesto na podlagi 108. in 118. člena ZUreP-2 pripravila predlog izhodišč za pripravo OPPN, v katerih je opredeljen zlasti namen priprave OPPN in ključni vsebinski predlogi.

več >

30. oktober, KS Prečna
23. september, KS Prečna

Meddruštveni turnir v DU Prečna 2019

V četrtek, 19.09.2019, je v v organizaciji DU Prečna potekal meddruštveni turnir v pikadu in streljanju z zračno puško.

več >