DSC_4985.jpg

Prekinitev izvajanja javnih prireditev v novomeški knjižnici

datum: 10. 03. 2020

Zaradi hitrega širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 je Ministrstvo za zdravje omejilo organizacijo prireditev v zaprtih prostorih, saj predstavlja preveliko zdravstveno tveganje za obiskovalce, predavatelje in organizatorje. Iz omenjenega razloga so se v novomeški knjižnici podobno kot v preostalih slovenskih osrednjih območnih knjižnicah odločili prekiniti z izvajanjem prireditvene dejavnosti, bibliopedagoških ur in ur pravljic. Ukrep velja za celotno javno knjižnično mrežo Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, vključno s krajevnimi knjižnicami, in sicer od torka, 10. marca, do ponedeljka, 23. marca 2020.

Hkrati obiskovalce knjižnice naprošajo, da v primeru obolelosti ne obiskujejo knjižnice. Namesto obiska priporočajo uporabo knjižničnih storitev preko telefona (07 / 393 46 00) ali uporabo sodobnih komunikacijskih poti s knjižnico: spletni servis Moja knjižnica, mobilna aplikacija mCobiss ali spletna pošta na naslov knjiznicanm@kmj.si.

V primeru obiska knjižnice obiskovalce prosijo, da si ob vstopu v knjižnico razkužijo ali umijejo roke, saj je ustrezna higiena rok temeljni, najenostavnejši in najučinkovitejši način za preprečevanje prenosa številnih bolezni.

O nadaljnjih postopkih vas bodo sproti obveščali, prav tako vas bodo pravočasno obvestili o novih terminih dogodkov.

Vse aktualne informacije lahko spremljate tudi na spletni in FB strani novomeške knjižnice.

Povezane novice

11. maj

Aktualne informacije v zvezi z novim koronavirusom

Objavljamo informacije v zvezi z novim koronavirusom in pozivamo občane, da upoštevajo navodila in nasvete pristojnih služb.

več >

10. marec

Odpoved dogodkov v Trdinovi dvorani

V Zavodu Novo mesto so se na podlagi priporočil in navodil Nacionalnega inštituta za javno zdravje in v interesu zdravja obiskovalcev odločili, da do nadaljnjega odpovedujejo vse dogodke v Trdinovi...

več >

05. marec

Popolna prepoved obiskov v Splošni bolnišnici Novo mesto

Iz Splošne bolnišnice Novo mesto obveščajo obiskovalce, da so zaradi velikega števila respiratornih okužb in vse večjega števila obolelih za sezonsko gripo obiski svojcev pri pacientih do...

več >

nazaj