Dilan__eva.jpg

Dnevna soba mesta za mlade družine

datum: 20. 09. 2018

Župan Gregor Macedoni in projektantka Maruša Zorec iz podjetja Arrea arhitektura sta danes na rotovžu predstavila idejno zasnovo gradnje sedemnajstih stanovanj v mestnem jedru. Stanovanja nameravamo zgraditi v spomeniško zaščitenih objektih na Glavnem trgu 2 in Dilančevi ulici 3. S tem nadaljujemo prizadevanja za oživitev mestnega jedra po končani prenovi.

Osem stanovanj na Glavnem trgu 2 in devet na Dilančevi ulici 3 se bo razprostiralo na približno 2500 m2, velikosti načrtovanih stanovanj pa se gibljejo med 53 in 100 m2. Ocenjena vrednost gradbenih del znaša približno 2,45 milijona evrov (brez DDV),  večji del (2,2 milijona evrov) denarja bomo skušali pridobiti iz evropskega mehanizma Celostnih teritorialnih naložb. V naslednjih tednih bo pridobljeno gradbeno dovoljenje, sledi razpis za izbor izvajalca in izvedba glavnine del v letu 2019.

Dilančeva 2

Župan Macedoni je pojasnil, da bodo pri najemu stanovanj skušali zagotoviti prednost mladim in mladimi družinam, območje pa v prihodnosti razširiti z ureditvijo zalednih objektov na Germovi, kjer med drugim načrtujejo nova stanovanja in vrtec.

Arhitektka Maruša Zorec je novo nastajajoče bivanjsko okolje opisala kot »dnevno sobo« mestnega jedra, ki bo združevala dediščino bogate preteklosti in svežo energijo prenove. Na Glavnem trgu 2 bodo ohranili zasnovo dvonadstropne stavbe z notranjim dvoriščem, skupni imenovalec stanovanj na Dilančevi 3 pa bo skupni zaledni zeleni prostor, na katerega so projektanti orientirali vsa stanovanja.

Idejna zasnova stanovanj je na ogled v v fotogaleriji.

Dilančeva 4Glavni trg 2Glavni trg 3Glavni trg 6Glavni trg 7Glavni trgDilančeva 3

Povezane novice

01. junij
Župan Gregor Macedoni pri podpisu projektantske pogodbe za prenovo objektov na Glavnem trgu 2 in Dilančeva ulica 3

Nova stanovanja za mlade v mestnem jedru

Župan Gregor Macedoni je danes podpisal projektantsko pogodbo za prenovo objektov na Glavnem trgu 2 in Dilančeva ulica 3, v katerih želimo urediti 16 stanovanj za mlade družine. Gradbeno dovoljenje...

več >

04. oktober

Podpora mladim, ki si urejajo stanovanja

Na Mestni občini Novo mesto si vseskozi prizadevamo biti mladim prijazna občina, zato smo se odločili podpreti mlade, ki si v naši občini urejajo domove.

več >

19. januar

Stanovanjski kredit lahko zniža plačilo vrtca

Na predlog občinske uprave je Občinski svet Mestne občine Novo mesto v oktobru 2016 potrdil znižanje plačila vrtca za družine, ki rešujejo osnovni stanovanjski problem na območju Mestne občine...

več >

nazaj