DSC_0003.JPG

Mestna občina Novo mesto zmagovalka ETM 2017 med mestnimi občinami

datum: 20. 10. 2017

Na zaključnem dogodku letošnjega Evropskega tedna mobilnosti (ETM), ki je 19. oktobra 2017 potekal v Slovenj Gradcu, je bila Mestna občina Novo mesto v kategoriji mestnih občin razglašena za najaktivnejšo slovensko občino v ETM 2017.

Kot so zapisali na Ministrstvu za infrastrukturo, ki je podelilo omenjeno priznanje, je  »Novo mesto, prepričalo z zelo raznolikim programom, v katerega je bil vključen širok spekter deležnikov (občani, vrtci, šole, starejši, župani, podjetja, nevladne organizacije, Nacionalni inštitut za javno zdravje …). MONM je organizirala prek 15 občinskih dogodkov, izjemno uspešno izvedla Pešbus ter sodelovala z gospodarskim sektorjem pri izvedbi Krkinega dneva brez avtomobila. Pripravila je štiri dogodke na medobčinski ravni, od tega dva v organizaciji občine in dva z njenim aktivnim sodelovanjem, več trajnih ukrepov, med njimi peš in kolesarske povezave, postavitev pametnih merilcev hitrosti, pričetek prenove mestnega središča ter promocija skorajšnje uvedbe javnega sistema za izposojo koles …«.

Letos so izbirali med mestnimi in nemestnimi občinami, med katerimi je zmagala občina Krško. Letošnji finalistki med mestnimi občinami sta bili tudi Ljubljana in Nova Gorica, med nemestnimi občinami pa Sevnica in Tržič.  Novomeška občina je bila v izbor najbolj aktivnih občin v ETM uvrščena že v lanskem letu, ko je zmagala letošnja gostiteljica dogodka, Mestna občina Slovenj Gradec.

 

DSC 0003

 

 

 

Povezane novice

05. september

Evropski teden mobilnosti 2017

Mestna občina Novo mesto se bo tudi letos pridružila Evropskemu tednu mobilnosti (ETM), ki vsako leta poteka od 16. do 22. septembra.

več >

19. maj

V Novem mestu rekorden odziv na Pešbus

Od 8. maja do 2. junija 2017 imajo otroci, ki obiskujejo OŠ Grm v Novem mestu, možnost, da gredo v šolo s Pešbusom. V šolo se odpravijo peš, v organiziranih skupinah, po domišljeno začrtanih...

več >

nazaj