vodilna slika

konS: BridA - DIY // delavnica

dne 17. 02. 2020, 16:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca, Rozmanova ulica 28, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

Otroke od 9. leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici v okviru projekta konS, ki bo v ponedeljek, 17. februarja 2020 med 16. in 18. uro v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.

DIY je interaktivna delavnica oziroma performans, kjer sodelujoči na podlagi zvočnih navodil slikajo. Performans temelji na programski aplikaciji, ki lahko vsako sliko spremeni v zvočna navodila kako jo naslikati. Na podlagi dobljenih zvočnih navodil sodelujoči vstopijo v proces nastajanja umetniškega dela. Delavnica je zanimiva, ker z uporabo tehnologije de-konstruira likovni proces do te mere, da postavi pod vprašanje vse konsolidirane temelje likovnega ustvarjanja.

Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@lokalpatriot.si.

BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica

Skupina BridA/Tom Kerševan, Sendi Mango, Jurij Pavlica, ki jo sestavljajo diplomanti beneške Akademije lepih umetnosti, se je formirala med študijem leta 1996. Skupina, ki ustvarja lastno produkcijo na širokem polju sodobnih umetniških praks, razstavlja tako doma kot v tujini, poleg tega pa sodeluje tudi v številnih mednarodnih rezidenčnih programih v tujini, na delavnicah in seminarjih. Dela skupine BridA so bila odkupljena za več mednarodnih zbirk sodobne umetnosti. Leta 2015 je za 20-letno uspešno delovanje na področju umetnosti prejela najvišje priznanje Mestne občine Nova Gorica, nagrado Franceta Bevka, leta 2018 pa mednarodno nagrado tesla. Med drugim so prejemniki štipendij laspis, ki jo podeljuje Ministrstvo za kulturo Švedske in Culture Bridges, ki jo pod okriljem EU podeljuje British Council. // www.brida-kud.si

nazaj