vodilna slika

KONS: Vremenska postaja / delavnica

dne 18. 11. 2019, 17:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca, Rozmanova ulica 28, Novo mesto

Organizator: LokalPatriot

Otroke, stare od devet do štirinajst let vabimo, da se nam pridružijo na delavnici v okviru projekta KONS, ki bo v ponedeljek, 18. novembra 2019 med 17. in 20. uro v Knjižnici Mirana Jarca v Novem mestu.


Kakšni sta idealna temperatura in vlaga za človeka v zaprtem prostoru? Zakaj je za nas idealna prav takšna temperatura oziroma vlaga? Kako lahko nadziramo vlago in temperaturo? Lahko to naredimo sami ali nam pri tem pomaga tehnologija? Na vsa ta vprašanja bomo odgovorili na tokratni delavnici, hkrati pa bomo tudi naredili in sprogramirali lastno vremensko postajo, ki nam bo sporočala, kdaj je premrzlo/pretoplo, kdaj je zrak presuh/prevlažen ter kdaj sta temperatura in vlaga v zraku ravno pravšnji.


Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na gasper.beg@lokalpatriot.si.

-> Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta KONS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt KONS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na povezavi: https://bit.ly/2mjCyTm.

-------------------------------------------------------------------------------------------
Projekt KONS:: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
 

»Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.«.

nazaj