vodilna slika

FOLK, GREMO PEŠ! 2.del

dne 22. 04. 2019, 10:00

Lokacija: Glavni trg pred rotovžem, Novo mesto

PešFolk, Novomeška kolesarska mreža in Est=etika prijazno vabimo, da se nam pridružite na sprehodu po Novem mestu v ponedeljek, 22. aprila. Dobimo se ob 10. uri na Glavnem trgu pred rotovžem. Po kratkem uvodu in ogledu obnovljenega Glavnega trga se bomo odpravili po delu načrtovane in še vedno neuresničene trase “Od mlina do mlina”, pot nadaljevali čez Ragovski most v (V)Ragov log in v njem preverili, ali je vrag res pobral šila in kopita (klik). Preden bomo prečili Ločenski most, bomo spregovorili tudi o bližnji kolesarski cesti v gradnji, v nadaljevanju se bomo mimo vrtca Labod povzpeli do kužnega znamenja, si ogledali Kosovo dolino, nato nas čaka skrivnostni bunker na najvišji točki Marofa in naposled spust do park(irišč)a pred Kulturnim centrom Janeza Trdine. Družinam in domačim ljubljenčkom prijazen sprehod bomo predvidoma zaključili do enih.

Priporočeni prihod na Glavni trg je na zeleni pogon: peš ali s kolesom in s kritičnim očesom na preži – svoja opažanja in pobude boste namreč lahko vpisali v portal predlagaj-nm.si.

Sprehod organiziramo: PešFolk; neformalna iniciativa sprehajalcev, Novomeška kolesarska mreža; neformalna iniciativa kolesarjev in Est=etika; društvo za vzpodbujanje etike v prostoru. Člani iniciativ in društva si skupaj prizadevamo, da bi Mestna občina Novo mesto zgradila nove odseke pešpoti, kolesarske steze in ceste, ustrezno poskrbela za dostope za gibalno ovirane obiskovalce mestnega jedra, uredila parkovne površine in zanemarjenim prostorom dala novo priložnost uporabe.

PS: V primeru dežja sprehod odpade.

nazaj