vodilna slika

FITOTERAPIJA in TEHNIKE ZA UPOČASNITEV PROCESOV STARANJA -predavanje Marie Ane Kolman

dne 05. 03. 2019, 18:00

Lokacija: Knjižnica Mirana Jarca v Novem mestu

Tradicionalni bobrovi alternativni večeri v ciklu projekta osveščanja prebivalstva o okolju in zdravju, ki jih v sodelovanju z Knjižnico Mirana Jarca v Novem mestu in Mestno občino Novo mesto izvaja Društvo Bober - Okoljsko gibanje Dolenjska.

Maria Ana Kolman je raziskovalka, predavateljica in pisateljica. Na svojih potovanjih po Sibiriji že vrsto let zbira znanja ljudske medicine oz. fitomedicine, ki je v Rusiji uradna medicina.

Zdravilne rastline so bile nekoč osnova tako medicine kot farmacije. Zdravljenje, podporno zdravljenje in preventiva s pomočjo zdravilnih rastlin danes še nima svojega mesta v uradni medicini tudi zato, ker ni dovolj znanja. Znanja naših prednikov o zdravilnosti rastlin počasi izginjajo. Da bi jih kljub temu ohranili bo raziskovalka na predavanju predstavila kot izkustvo ljudske medicine in z znanstvenimi dokazi podprto uporabo zdravilnih rastlin pri zdravljenju vsakdanjih tegob, podpornem zdravljenju pri težkih boleznih in pri preventivi. Posebej po predstavila tudi naravne načine, s katerimi lahko dosežemo, da je število zdravih in mladih celic večje od števila starih in okvarjenih celic in s tem zaustavimo hitro staranje.

Pri izboru rastlin bo izhajala iz naše narave in opozorila na pomen tistih zdravilnih rastlin, ki rastejo za »domačim pragom«. Na predavanju bo predstavila tudi fitoterapijo v praksi zdravnika, onkologa in fitoterapevta dr.S.V.Korepanova, ki mu je uspelo zdravilne rastline vrniti v uradno medicino.

 

 

Prisrčno vabljeni,

nazaj